10-2. Fürjek és manna

, , Életkorok:  alsós, felsős, 
Képesség területek:  természetismeret, nyelvi feladat, játék, ön- és társismeret, kapcsolat, képalkotás, vizualitás, 
Szervezési formák:  hittanóra, csendesnap, 
Tudomány területek:  természettudomány, módszertani segédanyag, 
Multimédia:  lexikon, szótár, 
  • Alapige: 2Mózes 16 (4Mózes 11); Máté 6,11
  • Intelligenciatípus: Természeti, kapcsolati, vizuális-térbeli, önismereti, egzisztenciális, verbális-nyelvi
  • Tevékenység: Fürj bemutatása lexikonok segítségével; fürjhúsreceptek keresése, böngészése; kollázskészítés csoportmunkában; egyéni és csoportos étel-értéksorrend; hálaadó imádság írása

 

Milyenek a fürjek? (Természeti, verbális-nyelvi)

1.

A Wikipédia és a Keresztyén bibliai lexikon segítségével mutassátok be a fürjeket a többieknek. A bemutató készülhet páros vagy csoportmunkában. Mi a magyarázata annak, hogy fürjek tömegét tudták megfogni a pusztában?

A Wikipédia-oldal elérhető itt: Fürj

A Keresztyén bibliai lexikon szócikke elérhető itt: Állatok (34. Fürj)

Kép forrása: Fürjtörténet

2.

Az ókorban a fürj (és a mézes pogácsa is, amihez a manna íze hasonlított) az uralkodók és nagyon gazdag emberek étke volt. Isten tehát igencsak jól tartotta a népét a pusztában, ha nem is jutott hús minden napra.

Keressünk az interneten recepteket, amelyek fürjhúsból (nem fürjtojásból!) készíthető ételeket mutatnak be. Böngésszenek a receptek közt a gyerekek, és válasszák ki, melyiket ennék meg szívesen! A keresést, böngészést végezhetik páros vagy csoportmunkában.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Állatok a Bibliában menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .