19. A nyár fűszerei

/
A Bibliában szereplő menta, kapor a nyár fűszerei, de nyári zöld fűszer a bazsalikom, rozmaring és zeller is. Kánikulai napokra frissítő italokat, salátaöntetet, krémet készíthetünk velük.

18. Fűszerek, fűszerszámok

/
Biblia- és növényismeret: fűszer- és gyógynövények; interaktív multimédiás feladatok: kép-igepárosítás, memóriajáték

17. A Biblia konyhakertje

/
Biblia- és növényismeret: zöldségfélék; interaktív multimédiás feladatok: párosítás, csoportosítás; ételkészítés: lencseszósz, lencsefasírt, bableves

16. Kenyérkérdés

/
Biblia- és kenyérismeret; kovászpróba, kenyérsütés: kovászos, élesztős és kovásztalan kenyér

15. Gabonamunka

/
Hagyományos gabonamunka hazánkban, az ókori Egyiptomban és a Szentföldön; interaktív multimédiás feladatok: szövegkiegészítés, sorba rendezés, kép-szöveg párosítás

14. Gabonakérdés

/
Biblia- és növényismeret: Bibliai gabonafélék: búza, árpa, köles, cirok ● A legfontosabb gabonafélék ● Gabonamemória

13. Kenyér és bor

/
Áldó formulák, az áldás képei a magyar néphagyományban és a Bibliában; a Pünkösd eredete, ószövetségi és újszövetségi párhuzamok; Krisztus áldozata, a kenyér és bor üzenete

12. Savanyú és kincses szőlő

/
Bibliai közmondás, állatmesék és példázatok, egy régi történet, mai ízekkel – szövegek összehasonlítása, személyes üzenete: Savanyú szőlő ● Kincses szőlő ● Szóló szőlő

11. Mint a termő szőlőtő

/
Szőlő, szőlőmunkák a Bibliában; szőlőtanulmányok: munkálatok, tárgyi emlékek, ábrázolások, információk; régészeti, ismeretterjesztő cikkek feldolgozása