09. A Magasságos prófétája

, , Életkorok:  alsós, felsős, 
Képesség területek:  ön- és társismeret, kapcsolat, nyelvi feladat, játék, gondolkodtató, logikai feladat, 
Szervezési formák:  hittanóra, csendesnap, távoktatás, digitális tananyag, 
Tudomány területek:  módszertani segédanyag, 
Multimédia:  film, digitális oktató anyag, 
  • Alapige: Zakariás és Erzsébet története: Lukács 1,5–25; 57–80
  • Intelligenciatípus: Kapcsolati, önismereti, egzisztenciális, verbális-nyelvi, logikai-matematikai
  • Tevékenység: A körülmetélés és keresztelés szokásainak párhuzama, üdvözlő SMS írása; bibliai nevek jelentése, saját beszélő név keresése; hálaadó ének, imádság írása; prófécia kiegészítése

 

Családi ünnep (Kapcsolati, verbális-nyelvi)

„A nyolcadik napon eljöttek körülmetélni a gyermeket, és apja nevéről Zakariásnak akarták nevezni.” (Lukács 1,59)

A körülmetélés ünnepén a zsidók Istennek ajánlották fel a fiúgyermeket, és felvették őt Izrael népközösségébe. A körülmetéléshez kapcsolódott a névadás szokása is. Ez az ünnep hasonló volt a mi keresztelőnkhöz. Beszélgessünk a gyerekekkel arról, hogy vettek-e már részt keresztelőn, mire emlékeznek, mi történik keresztelés közben. Közösen megnézhetünk egy ismertető rövidfilmet is a református keresztelőről.

Majd képzeljék el a gyerekek, hogy maguk is vendégek egy keresztelőn. Kik lennének ott, kikkel milyen kapcsolatba kerülnének? Írjanak egy rövid, üdvözlő SMS-t a megkeresztelt gyermek szüleinek, keresztszüleinek, amelyben kifejezik jókívánságaikat.

Az üdvözlő SMS a bibliai történethez is kapcsolódhat, és szólhat Zakariásnak és Erzsébetnek egy közeli rokon vagy barát nevében. (Az SMS csupán a szerepjáték „kelléke”.)

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Távol és közel menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .