04-1. Nézzétek meg a hollókat

, , Életkorok:  alsós, felsős, 
Képesség területek:  gondolkodtató, logikai feladat, nyelvi feladat, játék, mozgásos játék, ön- és társismeret, kapcsolat, képalkotás, vizualitás, 
Szervezési formák:  hittanóra, csendesnap, távoktatás, digitális tananyag, 
Tudomány területek:  módszertani segédanyag, 
Multimédia:  digitális oktató anyag, 
  • Alapige: 1Mózes 8,1–11; 1Királyok 17,1–7
  • Intelligenciatípus: Logikai-matematikai, verbális-nyelvi, testi-mozgásos, önismereti, vizuális-térbeli
  • Tevékenység: Bibliai történetek felidézése feleletválasztással; mozgásos eledelkapó játék; szólások, közmondások jelentésazonosítása, alkotása és gyűjtése; projekciós játék; madárszínek azonosítása, festés madárszínekkel

 

Holló-kvíz (Logikai-matematikai, verbális-nyelvi)

A holló Nóé és Illés próféta életében is fontos szerepet töltött be. Figyeljük meg ezt egy kvízjátékon keresztül. A gyerekek előtte ismerkedjenek meg a két bibliai történettel, illetve idézzük fel ezeket (1Mózes 8,1–11; 1Királyok 17,1–7).

A tankockán található válaszok közül válasszuk ki az igazat! Segít az igehely.

A tankocka elérhető itt: Igaz vagy hamis?

 

A kvízjáték végén feltehetjük a kérdést, amit Jób könyve így fogalmaz meg: „Ki szerez eledelt a hollónak, amikor fiókái Istenhez kiáltanak, és kóvályognak, mert nincs mit enniük?” (Jób 38,41)

A kérdés nyitott, egy jó beszélgetés elindítója lehet. Jézus válasza így hangzik a Bibliában: „Nézzétek meg a hollókat: nem vetnek, nem is aratnak, nincsen kamrájuk, sem csűrük, Isten mégis táplálja őket.” (Lukács 12,24)

Kép forrása

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Állatok a Bibliában menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .