01-4. Pásztor és bárány játékok, makettek

, Életkorok:  alsós, felsős, 
Képesség területek:  gondolkodtató, logikai feladat, képalkotás, vizualitás, ön- és társismeret, kapcsolat, mozgásos játék, barkácsolás, kézművesség, drámajáték, élménypedagógia, 
Szervezési formák:  hittanóra, csendesnap, 
Tudomány területek:  módszertani segédanyag, 
Multimédia:  kézműves oldal, online játékok, 
  • Bibliai történet: 1Mózes 31,38–40; 1Sámuel 17,34–36; Zsoltárok 23,1–4; Ézsaiás 40,10–11; Ezékiel 34,11–16; János 10,1–5.11–14
  • Intelligenciatípus: Logikai-matematikai, vizuális-térbeli, kapcsolati, testi-mozgásos, verbális-nyelvi
  • Tevékenység: Farkas-bárány asztali társasjáték; mozgásos fogójátékok; síkbábok, pálcikamodellek, térbe állítható pásztor-és állatalakok készítése

 

Kinn a bárány, benn a farkas – társasjáték (Logikai-matematikai, vizuális-térbeli, kapcsolati)

A játék mozgásos fogó változatát már ajánlottuk (01-2), most a farkasok egy játéktáblán próbálják elkapni a bárányokat. A társast két fő játszhatja a játéktáblán (amit lerajzolhatunk vagy kinyomtathatunk a gyerekeknek).

A játékosok sorshúzással eldöntik, ki mozgatja a bárányokat és ki a farkasokat. A játék kezdő állásában a bárányok elhelyezkednek a tábla egyik oldalán, velük szemben áll a túloldalon két farkas. Jelölhetjük őket pl. fehér és sötét babszemekkel, gombokkal vagy papírgalacsinokkal.

A mellékelt ábra szerint 17 bárány küzd 2 farkassal. De a bárányok száma lehet 13 vagy 11 is, szűkebb elrendezéssel.

A játék során a bárányok és a farkasok is egyformán léphetnek: egy mezőt előre, hátra, oldalra vagy átlósan. A farkas azonban ugrani is tud: ha át tud ugrani egy bárány fölött a bárányon túli üres mezőre, akkor az átugrott bárányt leveszi a tábláról. A bárányok nem ugorhatnak, ők igyekeznek a tábla egyik feléről átjutni a másik felére. Ha legalább 10 bárány átjut, ők nyernek. A farkasok akkor nyernek, ha legalább 10 bárányt sikerül levenniük.

Játék forrása: www.dbvk.hu/letoltes/tocoskert_tabla.doc

 

 

 

Színes játéktábla forrása

 

 

 

 

 

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Gyerekszemmel / Ősatyák és gyermekek menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .