01-3. Pásztorok között

, Életkorok:  alsós, felsős, 
Képesség területek:  barkácsolás, kézművesség, mozgásos játék, ön- és társismeret, kapcsolat, nyelvi feladat, játék, ének, zene, ritmus, 
Szervezési formák:  hittanóra, csendesnap, 
Tudomány területek:  kortörténet, háttéranyag, módszertani segédanyag, 
  • Bibliai történet: 1Mózes 31,38–40; 1Sámuel 17,34–36; Zsoltárok 23,1–4; Ézsaiás 40,10–11; Ezékiel 34,11–16; János 10,1–5.11–14
  • Intelligenciatípus: Vizuális-térbeli, testi-mozgásos, kapcsolati, verbális-nyelvi, egzisztenciális, zenei-ritmikus
  • Tevékenység: Terelő koordinációs ügyességi játék mikrokörnyezetben; történetolvasás, beszélgetés, a bibliakorabeli pásztorok életmódja; a bibliai pásztorkép megismerése, szövegértő feladat csoportmunkában; éneklés vonulós játékkal

 

Bárányterelő (Vizuális-térbeli, testi-mozgásos, kapcsolati)

Kis csoportokban vegyenek a gyerekek körül egy-egy asztalt. Az asztal egyik végében építőkockákból vagy legóelemekből építsenek egy aklot (karámot), aminek a belső oldala nyitott, vagy van rajta egy szélesebb ajtó.

Majd vattából vagy puha, fehér papírból (kéztörlő, szalvéta, krepp) készítsenek kis golyócskákat (cseresznye- vagy dióméretben). A játékban a golyócskák lesznek a barik, akik az akol előtti területen szétszóródva legelnek. Majd jönnek a pásztorok (a gyerekek), és fújással az akolba terelik őket. Ügyeljenek rá, hogy melyik irányból és milyen erővel fújnak, mert könnyű irányt téveszteni, és az asztalról könnyen lerepülnek a bárányok.

Néhány próba után akár terelőversenyt is rendezhetünk a csoportok között azonos feltételekkel (barik száma, akolajtó mérete, távolság az akol és állatok között stb.). Győztes az a pásztorcsapat, amelyik hamarabb akolba tereli épségben az összes legelő állatot. Amelyik pásztorcsapatot veszteség éri (leesik a bárány az asztalról a „szakadékba”), az hátrányba kerül az összes veszteség nélküli csapattal szemben, akkor is, ha azok lassabban terelték be a nyájukat.

Forrás: Bárányterelő játék

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Gyerekszemmel / Ősatyák és gyermekek menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .