37-3. Galambszárnyak

, Életkorok:  alsós, felsős, 
Képesség területek:  barkácsolás, kézművesség, ön- és társismeret, kapcsolat, nyelvi feladat, játék, mozgásos játék, természetismeret, képalkotás, vizualitás, 
Szervezési formák:  hittanóra, csendesnap, távoktatás, digitális tananyag, 
Tudomány területek:  kortörténet, háttéranyag, módszertani segédanyag, 
Multimédia:  kézműves oldal, film, online játékok, 
  • Alapige: Zsoltárok 55,7; Ézsaiás 60,8; ApCsel 1,9–11
  • Intelligenciatípus: Vizuális-térbeli, önismereti, egzisztenciális, verbális-nyelvi, testi-mozgásos, természeti
  • Tevékenység: Mozgatható papír galambmakett készítése; beszélgetés, érvelés a bibliai történet alapján, hálaadó imádság írása; mozgásos játék: galambfogó; galambtorony-videó megtekintése, galambmemória

 

Miért is nincs szárnyam (Vizuális-térbeli)

A repülés évezredek óta az emberiség nagy álma volt. A repülő galamb nemcsak a béke, hanem a szabadság jelképe is. A szabadulás vágyával teszi fel a kérdést a zsoltáros is:

 

Miért is nincs szárnyam, mint a galambnak,
hogy elrepülhetnék, és nyugton lehetnék?

Zsoltárok 55,7

 

Elrepülni ugyan nem tudunk, de egy nagyon szép „repülő” papírgalambot könnyen készíthetünk a gyerekekkel. A videón jól látható a galambmakett elkészítése, mozgatása, a videó alatti linkről pedig elérhető a sablon is.

 

 

Miért néztek az égre? (Önismereti, egzisztenciális, verbális-nyelvi)

Kérjük meg a gyerekeket, hogy mutassanak be gesztusokat, mimikát, amelyek egyértelműen a csodálkozást fejezik ki. A gesztusok között biztosan lesz olyan, ami örömteli, és ami félelemteljes.

Majd kérjük meg a gyerekeket, hogy meséljenek el az életükből egy-egy történetet, ami az ő számukra csodaszámba ment. Örömteli volt az esemény vagy félelmetes? Milyen arcot vágtak hozzá?

Jézus mennybemenetele egy olyan csoda, ami emberi ésszel fel nem fogható. S ha még hozzávesszük, hogy utána két angyal is megjelent a tanítványoknak, akkor nem csodálkozhatunk az értetlenségükön. A gyerekek mit gondolnak, Jézus mennybemenetele, az angyalok megjelenése örömteli vagy félelmetes esemény volt a tanítványok számára? Miért az egyik, miért a másik? Indokolják az álláspontjukat!

Sokszor mi is csodálkozva nézünk az égre, mint a tanítványok Jézus mennybemenetelekor: Hogyan történhetett ez meg? A gyerekek írjanak hálaadó imádságot egy olyan dologért, aminek a megtörténte csodaszámba ment a számukra.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Állatok a Bibliában menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .