36-1. Költöző madarak

, Életkorok:  alsós, felsős, 
Képesség területek:  nyelvi feladat, játék, természetismeret, gondolkodtató, logikai feladat, ének, zene, ritmus, barkácsolás, kézművesség, 
Szervezési formák:  hittanóra, csendesnap, távoktatás, digitális tananyag, 
Tudomány területek:  természettudomány, módszertani segédanyag, 
Multimédia:  film, lexikon, szótár, digitális oktató anyag, kézműves oldal, 
  • Alapige: Jeremiás 8,7
  • Intelligenciatípus: Verbális-nyelvi, természeti, logikai-matematikai, zenei-ritmikus, vizuális-térbeli
  • Tevékenység: Szentföldi panoráma és történetmesélés madárszemszögből; madárismeret: weboldalajánló, fecskeválogató, jellemzés szóban; zenehallgatás, animációs film megtekintése; műfecskefészek készítése

 

Hazatérő vándorok (Verbális-nyelvi)

 

Még a gólya is, az égen,
tudja költözése idejét,
a gerlice, a fecske és a daru is
vigyáz, mikor kell megjönnie,
csak az én népem nem ismeri
az Úr törvényét.

Jeremiás 8,7

 

Tavasszal visszatérnek hazánkba az itt fészkelő vándormadarak, köztük a fecske és a gólya (a daru nálunk csak átvonuló madár). A vándormadarak élete Izraelben is hasonló. Képzeljék el a gyerekek, hogy egy vándormadár családot alkotnak (nagy létszám esetén kis csoportokban dolgozhatnak):

Válasszátok ki, hogy milyen madárcsalád lesztek: fecskék vagy gólyák? Most érkeztetek haza Egyiptomból, és a vándorlásotok során sok érdekeset láttatok! Láncmeséléssel meséljétek el, mi mindent tapasztaltatok Egyiptomban, majd út közben, illetve Izrael földjén.

A feladat lehetőséget ad arra is, hogy átismételjünk egy-egy bibliai történetet, amit a gyerekek már ismernek. Hagyjuk, hogy maguk alkossák meg a bibliai történet rekonstrukcióját a mesével, mintegy „felülnézetből”, a madarak szemével tükrözve, ami lehet, hogy eltér a megszokottól.

Nyitókép forrása

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Állatok a Bibliában menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .