35-2. Az ég madarai

, Életkorok:  alsós, felsős, 
Képesség területek:  természetismeret, mozgásos játék, nyelvi feladat, játék, képalkotás, vizualitás, ének, zene, ritmus, 
Szervezési formák:  hittanóra, csendesnap, tábor, 
Tudomány területek:  művészetek, módszertani segédanyag, 
Multimédia:  kézműves oldal, hanganyag, 
  • Alapige: Zsoltárok 84,4; 104 (16–17); Példabeszédek 27,8; Máté 6,26–27; Márk 4,30–32
  • Intelligenciatípus: Testi-mozgásos, természeti, verbális-nyelvi, vizuális-térbeli, zenei-ritmikus
  • Tevékenység: Igemagok és mustármag-csipegető játék; természetvédelem: ökológiai terv megfogalmazása, plakátkészítés; madaras ág dekoráció készítése; zsidó-magyar történelmi párhuzam, bujdosó ének megismerése, daltanulás, zenehallgatás

 

Madárcsemege (Testi-mozgásos, természeti)

Jézus többször beszél általánosságban az „ég madarairól”. A Hegyi beszédben az égi madarakat példaként állítja az emberek elé, a mustármag példázatában pedig a fává növekedett növényre raknak biztonságos fészket az égi madarak:

 

Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy perccel is?

Máté 6,26–27

 

Mihez hasonlítsuk az Isten országát, vagy milyen példázatba foglaljuk? Olyan, mint a mustármag: mikor elvetik a földbe, kisebb minden magnál a földön, miután pedig elvetették, megnő, és nagyobb lesz minden veteménynél, és olyan nagy ágakat hajt, hogy árnyékában fészket rakhatnak az égi madarak.

Márk 4,30–32

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Állatok a Bibliában menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .