Mocsárjárás

Az egymást segítő csapatmunka közismert ügyességi játéka ez, amit most papírlapokból kivágott talpformákkal játsszatok. (Cipőtalp körülrajzolva, több lap egyszerre kivágva.) Játékosonként 2 db és csapatonként egy plusz talpformára van szükség. Tehát egy ötfős csapat 11 talpformát kap a játékhoz. A mocsáron – egy kijelölt területen – úgy kell a csapatnak átkelni, hogy a lába senkinek sem érhet a mocsárba (vagyis a földre). Egymás mögött állnak oszlopban a játékosok, mindenki kap két talpat, amire rálép. Az első játékos kapja a plusz talpat, amit az indulás jelére maga elé tesz, és egyik lábával rálép. Mögötte mindenki egy talppal előbbre lép, a hátsó játékos pedig felveszi maga mögül, és előreadja a leghátsó talpat. Az első játékos maga elé teszi a talpat, rálép, és a többiek is előrelépnek eggyel. A csapat ezt a mozgást ismételve halad végig a mocsáron, földre lépés nélkül. Kisebb csapatlétszámmal (3-4 fő), és egymás mellett több csapattal is játszhatjátok.

Játékötlet: A Bibliából jöttem. Játékok a hitoktatásban (Parakletos Könyvesház, 2004, 1. játék)

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 4 menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .