Székfoglaló történetmeséléssel

A székfoglaló játék továbbfejlesztett változata, amiben már nem a versengés a fontos. Itt a történetmondás kreatív alkalmazása, az egymásra figyelés, a mozgásos kooperáció kerül fő helyre.

Kérj fel valakit mesélőnek, aki úgy érzi, el tudná mondani a bibliai történetet. (Vagy ezt, vagy egy másikat, pl. a kánai menyegző történetét.) A többieket oszd kétfelé, és a két csoport üljön le egymással szemben egy-egy széksorra. A két széksor egymástól 2-3 méter távolságra legyen.

A mesélő válasszon egy szót, amit majd beleépít a történetbe. Pl. pohár. Vagy: bor. De lehet semlegesebb szó is, mondjuk: talán. Így nehezebb és érdekesebb is a játék.

A mesélő mondja ki hangosan a szót, majd a sorok között sétálva mesélje a történetet. A többiek figyelnek. Amikor elhangzik a választott szó, mindenki felpattan a székéről, és a két sor helyet cserél. A mesélő is megpróbál leülni. Akinek nem jut hely, ottmarad középen, és folytatja a megkezdett történetet. De mielőtt folytatná, ő is választ hangosan egy szót, amit majd beépít a történetbe.

Játék forrása

Kép forrása

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 4 menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .