24. Van elég borotok? – Mire jó az üres? – További ötletek és variációk

,

Üres zacskóból „élő” bábok

A papírzacskó egy üres papírdarab, értékét az adja, hogy mi kerül bele. Leginkább friss péksütemény, amit örömmel eszünk meg, utána a zacskót összegyűrjük és eldobjuk. Kerülhet bele más áru is, a díszes papírzacskók pedig ajándékcsomagnak is alkalmasak. De mi van, ha a zacskóba nem étel kerül, hanem a kezünk? A zacskóból pedig test lesz és ruha – átalakul valakivé. Ez már ugye kész csoda?

Készítsetek zacskóbábokat, amelyekkel eljátszhatjátok a történet szereplőit. Kis csoportokban érdemes dolgozni a szereplők egy-egy csoportjának bábjain:

  • ●   szolgák, felszolgálók és a násznagy;
  • ●   násznép: vőlegény, menyasszony, vendégek;
  • ●   Jézus és barátai, hozzátartozói: Mária, a tanítványok.

A zacskóbábok rajzolással, papírragasztással alakíthatók, és egyszerű kézmozgással mozgathatók. Főleg az arcokat és a ruhát érdemes kiemelni, és nem az élethű testarányok a fontosak. Beszédes fejek, figurák alakulnak így, akikkel aztán el lehet játszani egy-egy párbeszédet, jelenetet a menyegzőn vagy a menyegző után történtekből. Pl. ahogy a tanítványok beszélgetnek maguk között: mi is történt, ki hogyan látja a dolgot.

A képen Szent Miklós történetének zacskóbábjai

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 4 menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .