Királyi imakérések

A történet megismerése előtt, bevezető játéknak alkalmas ez a feladat is:

Egy királyságban a végső döntés mindig a királyé, tehát nem mindegy, ő milyen ember, és hogy áll hozzá a dolgokhoz. És bizony, egy királynak is szüksége van tanácsokra, sőt isteni segítségre is.

Képzeld magad egy király vagy királynő szerepébe, aki az ország legelső embere. Istenhez imádkozik, és imádságában megfogalmazza a legfontosabb kéréseit is. Vajon mit kér Istentől? Írjátok le néhány mondatban a király/királynő imádságát.

Olvassátok fel az imádságokat (önkéntes alapon). Gyűjtsétek össze, milyen kérések szerepelnek az imádságokban? Melyik kire vagy mire vonatkozik? Szerintetek melyek a legértékesebb kérések?

Van-e, akinek eszébe jutott a hálaadás vagy dicsőítés is? Ha igen, ezeket olvassátok fel külön. Ha nem, egészítsétek ki az imádságaitokat hálaadó és/vagy dicsőítő gondolatokkal is. (Salamon hálaadással kezdi a kérését.)

 

Kép forrása

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 4 menüpont alatt.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .