17. Mit tennél? – Hogyan élnél a hatalmaddal? – További ötletek és variációk

,

Időkerék, naptár, kalendárium

Szilveszter-újév napjaiban mindig előtérbe kerül az idő, legalábbis egy-két naptári év terjedelmében. Ilyenkor áttekintjük, mit csináltunk az elmúlt évben, mi jó és mi rossz történt velünk. Fogadalmakat teszünk, hogy a következő évben ezt vagy azt másképp csináljuk, és akkor minden jobb lesz. Néhány napig gondolunk is rá, aztán elfelejtjük.

Mi lenne, ha előre gondolva rögzítenéd is néhány elhatározásodat egy naptárba, naptárfélébe? Pl.:

  • ●   Milyen családi ünnepek lesznek? – Születésnapi, névnapi, évfordulós előjegyzések.
  • ●   És a barátaid? – Baráti névnaptár, születésnaptár előjegyzései.
  • ●   Célkitűzéseid? Ha szeretnél elérni valamit a tanulásban, sportban, a kapcsolataid terén, azért mit kell tenned, és meddig lenne jó megvalósítani? – Célkitűzések előjegyzései.
  • ●   Családi feladatnaptár: Sokszor elfelejtesz dolgokat megtenni, pedig a te feladataid lennének? Melyik mikor „ketyeg”, mikor közeledik a határidő? – Határidős előrejelzések, figyelmeztető jelek elhelyezése a naptárban.
  • ●   A hónap eseménye: Kitalálhatsz minden hónapra egy rendkívüli eseményt, amit akkortájt érdemes megtenni. Bejegyezheted előzetes tervként, mert később lehet, hogy elfelejted, és jól jön a bejegyzés. Pl. január: hóemberépítés, vicces hószobrok; augusztus: csillagnézés lakott helyen kívül, hullócsillag-vadászat, Tejút-megfigyelés.

 

Kép forrása

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 4 menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .