16. Ki a király? – További ötletek és variációk

,

Kavicsbetlehem

A kő, a kavics végigkíséri Izráel történetét, nem véletlen, hogy az ősz folyamán többször is szerepelt már a történeteinkben: Átkelés a Jordánon (4.), Józsué emlékköve (5.), Dávid és Góliát (12.), Dávid és Saul (14.). Dávid énekében olvassuk: Az Úr az én kősziklám (Zsoltárok 18,3), ami az ézsaiási Istennév – Erős Isten – képes változata.

Érdemes tehát utánajárni, hol lehet nagyobb méretű lapos kavicsokat szerezni (pl. Tüzép-telepen), ami alkalmas a kavicsfestésre. Egy kavicskészletbe annyi kavicsot válogassunk ki, ahány szereplőt, állatot vagy fontos tárgyat meg akarunk festeni. Juhból egész nyájat festhetünk, de jelzésértékűen elég egy-egy állat is.

A festéshez fedőfestékre van szükség (akril, tempera), a köveket jól tisztítsuk meg előtte. A kavicsok kaphatnak egy alapszínt, de szép alapot képez a kavics natúr színe is. Ha elkészült és megszáradt, egy vászonzacskóban tarthatjuk a készletet.

Kép forrása

A kavicsbetlehem bármikor elővehető, kirakosgatható, és az „emlékkövek” felidézik a történetet, amit el lehet mesélni. Ajándéknak is kiváló.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 4 menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .