Bizalomzsoltár, pásztorkép

Dávid nemcsak a juhok, bárányok hangját ismerte, hanem a húrok pengetéséhez is értett. Hangok, dallamok, dalok és zsoltárok laktak a szívében. Talán ezért is volt mindig tele Isten iránti bizalommal. Számos zsoltára erről a bizalomról szól, így a jó pásztort dicsérő 23. zsoltár is. Ismerkedjetek meg az 1–4. verseivel:

Az Úr az én pásztorom,
nem szűkölködöm.
Füves legelőkön terelget,
csendes vizekhez vezet engem.
Lelkemet felüdíti,
igaz ösvényen vezet az ő nevéért.
Ha a halál árnyéka völgyében járok is,
nem félek semmi bajtól,
mert te velem vagy:
vessződ és botod megvigasztal engem.

 

Kép forrása

Válasszatok a feladatok közül:

  • ●   Mit jelentenek ezek a szavak: nem szűkölködöm, terelget, lelkemet felüdíti, halál árnyéka völgye, vessződ és botod? Hogyan vigasztalhat a vessző és a bot?
  • ●   Rajzoljátok le azt a képet, ami a zsoltárból a legjobban megragadott.
  • ●   Dúdoljátok, és/vagy énekeljétek a zsoltárt, csak úgy. Mintha nem másoknak, hanem csak Istennek dúdolgatnátok.
  • ●   Terelgessetek egy gesztenyenyájat. Ilyenkor ősszel sok gesztenyét lehet találni, és ha rátaláltok egy jó gesztenyelelőhelyre, akkor nagyot lehet játszani a gesztenyékkel az udvaron, a parkban is. Készítsétek el itt levelekkel, ágakkal, botokkal a nyáj karámját, legelőjét, itatóhelyét. A sötét völgyet is, ami halálfélelemmel fenyegeti az állatokat, és a megbújó ragadozók, rablók miatt valóban veszélyes lehet. Majd játsszátok el a gesztenyenyáj terelgetését.

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 4 menüpont alatt.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .