Páros asztali GPS

Helyhiány esetén egy üres rajzlapon is játszhatnak a gyerekek páros GPS-vezetést. A pár egyik tagja a vándor, másik a vezető. A vándor megjelöli a lapon az indulás pontját, ez most a Vörös-tenger partja. Becsukja vagy beköti a szemét. A vezető ezután kijelöl a papírlapon egy másik pontot, ahova el kell jutni, ez most egy oázis, pl. Élim. A vándornak meg kell rajzolnia az útvonalat a vezető szóbeli irányításával a célállomásig. Ha sikerült, a játékosok szerepet cserélnek. A következő, nehezített játékban több oázist is megjelölhetnek (Mára, Élim, Refídím), amiket érinteni kell, valamint akadályokat jelölhetnek ki, amiket meg kell kerülni.

Forrás: Miklya Zsolt: Játékkosár (Parakletos Könyvesház, Kiskunfélegyháza, 2014, 82. old.)

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 3 menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-3/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .