Témakör: Isten országot/hazát ad népének, vezetőket állít szolgálatba – közösségi kapcsolatok, a közösség élettere, vezetői

Időszak, időtartam: Október 29. – november 4.

Élettéma: Merre menjünk? – tájékozódás térben, időben

Bibliai téma: Honfoglaló túra – részösszefoglalás – 1Sámuel 3,19

Bevezetés:

  • ●   Az őszi szünetre eső hittanóra alternatív lehetőségeket nyújt az összefoglaló szintézisre az eddig tanultak játékos és élményszerű felidézésével. Hogy erre van-e alkalom a szünetben, illetve milyen módon tudja megoldani a hitoktató, az a helyi lehetőségektől függ. Két lehetőséget kínálunk erre:
  • ●   1. Társasjáték-túra: Bibliai honfoglaló, társasjáték-készítés és csoportjáték a tanult ószövetségi történetek alapján.
  • ●   2. Városfoglaló túra: Helyismereti játékok és alkotómunka a tanult ószövetségi történetek felidézésével. Analógiák, szimbólumok felismerése.
  • ●   Óratervünkben a Társasjáték-túrát ismertetjük. A Városfoglaló túra feladataira a További ötletekben teszünk javaslatokat.

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

 

 

A tanmenetet és óraterveket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 4 menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .