Kenyér Háza társasjátékcsalád

Készítsetek további társasjátékterveket a Kenyér Háza társasjátékcsalád társasai közé (lásd az óraterv szedegető-játékát). A gyerekek saját maguktól is kitalálhatnak játékötleteket a történethez és témához. Most két játékötletet ajánlunk kidolgozásra:

 

  1. Útvonaljáték

Játéktábla méretben rajzoljátok meg a térkép megfelelő részletét, majd rajzoljátok rá az útvonalat, amit Elimelek Betlehemből Móáb földjére, majd Naomi és Ruth visszafelé megtett. Az útvonalat rajzoljátok meg úgy, hogy lépéskockák vagy lépéspontok legyenek rajta. Mindezt matrica- vagy papírragasztással is meg lehet oldani. Az út közben fekvő városok, folyó, patak mind olyan állomások, ahol történhet valami. Egyéb veszélyt és áldást jelentő eseménymezők helyezhetők el, illetve eseménykártyákat lehet írni. Az oda és visszaútnak is lehetnek eltérő szabályai. Maga a szabályalkotás is a gyerekek feladata legyen.

Térkép forrása

 

Egy kész útvonaltábla

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 4 menüpont alatt.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .