03-6. Sátorbölcső, csillagsátor

, Életkorok:  óvodás, alsós, 
Képesség területek:  gondolkodtató, logikai feladat, természetismeret, képalkotás, vizualitás, nyelvi feladat, játék, ének, zene, ritmus, mozgásos játék, barkácsolás, kézművesség, ön- és társismeret, kapcsolat, 
Szervezési formák:  óvodai foglalkozás, csendesnap, hittanóra, 
Tudomány területek:  kortörténet, háttéranyag, módszertani segédanyag, 
Multimédia:  kép, galéria, film, hanganyag, 
  • Bibliai történet: 1Mózes 12,1–8; 21,1–8; Zsoltárok 148,1.3
  • Intelligenciatípus: Logikai-matematikai, természeti, vizuális-térbeli, verbális-nyelvi, testi-mozgásos, kapcsolati, zenei-ritmikus, egzisztenciális
  • Tevékenység: Levélformákra babarajz, névadás, számlálás, évfüzér készítése; nevettető játékok és mondókák; sátorbölcsők megfigyelése, lengő bölcső készítése; Ábrahám csillagai, csillagos ringatók mondogatása, éneklése

 

25 év remény (Logikai-matematikai, természeti, vizuális-térbeli, verbális-nyelvi

Ábrahám 75 éves volt, amikor elindult Sárával Kánaánba. 100 éves volt, amikor a fia megszületett. Sára pedig 90 éves. Közben eltelt 25 év, várakozással, reménységgel. 25 ősz, amikor lehulltak a levelek. Képzeljétek el, hogy mennyit tervezhettek ezalatt. Hány nevet kitaláltak, hogy majd így fogják hívni a fiukat. Mert fiút vártak, aki tovább viszi majd a család nevét.

25 ősz – 25 levélhullás – 25 levél: Rajzoljatok és vágjatok ki levélformákat (lehet sablonhasználattal, de lehet szabadon is). Minden levélre rajzoljatok egy kisfiút, akit vártak a szülők, hogy majd meg fog születni. Adjatok neki nevet. Aki tud írni, ráírhatja a levélre nyomtatott betűkkel a fiú nevét.

Számoljuk meg együtt, megvan-e mind a 25? Ötösével csoportosítsuk a leveleket. Majd fűzzük fel őket cérnára, és akasszuk fel jól látható helyre a füzért: 25 levél – 25 év. Ennyit kellett várnia Ábrahámnak és Sárának, hogy Isten megadja, amit ígért: egy fiút, akivel folytatódik a család. A 25. fiú neve legyen Izsák, ami azt jelenti: NEVETÉS.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Kuckóév menüpont alatt.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .