32. Mikor jön el a te országod? – További ötletek és variációk

,

A király köztünk van

A teremben egy királyi udvar fontosabbnál fontosabb személyei nyüzsögnek (csak mozgás, beszéd nélkül), egyikük közülük a király (vagy királynő), ezt előtte közösen megbeszéljük. Kívülről érkezik egy látogató, aki ezt nem tudja. Elvegyül a tömegben, figyeli a mozgásokat, az arcokat, próbálja kitalálni, ki lehet a király/királynő. Akiről feltételezi, attól megkérdezi: Te vagy a király/királynő? Az illető bólintással válaszol. Ha nem találta el, mehet a játék tovább, addig, amíg rá nem talál az uralkodóra. Vajon hány próbát kell tennie? Új királlyal/királynővel és új látogatóval megismételhetjük a játékot.

Mai korba is helyezhetjük a játékot, ahol szintén kijelölünk egy királyt/királynőt. Pl. lehet egy házibuli, szülinapi buli, vagy csak egy iskolai szünet az udvaron, aminek szereplői között sétál a látogató. Miről tudja felismerni, hogy ki a király/királynő? (szintén csak mozgás, mimika, testbeszéd)

Forrás: Miklya Zsolt: Játékkosár (Parakletos, 2015, 61.o.)

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 4 menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .