Pages Navigation Menu

30. Szeretsz-e engem? – További ötletek és variációk

Három kérdés – három válasz

A bibliai történetet dolgozzátok fel kis csoportokban, különböző képességterületek szerint:

  • ●   Forgatókönyvírás: Jézus kérdései és válaszai alapján akár egy filmforgatókönyvet lehetne írni. Tegyétek meg: Gyűjtsétek össze a párbeszédeket, és képzeljétek el filmes szemmel. Írjatok hozzá rendezői utasításokat, képleírásokat, ahogy a filmjelenetet elképzelitek.
  • ●   Hangjáték formájában adjátok elő a történetet: Hangotokkal érzékeltessétek a szereplők érzelmeit, főleg, amit Péter átélhetett. Gondoljatok a háttérzajokra is, ezek is segítenek a hangulatábrázolásban. Hullámok csapkodnak, fúj a szél, madárhangok, állathangok szólalhatnak meg, és a többi tanítvány hangja is beleszűrődhet a beszélgetésbe.
  • ●   Dramatizálás: A történet a Bibliában is folytatódik: Péter János felől érdeklődik (21,20–23). Képzeljétek el azt a helyzetet, amikor Jézus eltávozik, eltűnik a tanítványok szeme elől. Péter visszatér a többiekhez, és újra ott vannak együtt, a Mester nélkül. Vajon mi történik? Miről beszélnek? Mit tesznek? Játsszátok el ezt a jelenetet.
  • ●   Képalkotás: Készítsetek nagyméretű igés plakátot, posztert montázs vagy kollázs technikával. Kerüljön rá a történet egy kiemelt mondata.

 

Kép forrása

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 3 menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-3/

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .