Pages Navigation Menu

21. Miért sírtok? – További ötletek és variációk

Sírókból nevetők

„Sírás lesz a vége” – mondták gyerekkorunkban az öregek, amikor túl nagy volt a hancúrozás és nevetés. Sokszor igazuk is lett. Mert könnyen megtörténik a baj, és eltörik a mécses, kicsordulnak a könnyek. Fordítva már nehezebben történik meg. Kevésbé érezzük igaznak a bajban, hogy „nevetés lesz a vége”. Vajon miért?

Pedig a Biblia is tud erről az állapotról: „Mikor jóra fordította Sion sorsát az Úr, …megtelt a szánk nevetéssel, és örömkiáltás volt nyelvünkön.” Erről szól az egész zsoltár: „Akik könnyezve vetettek, ujjongva fognak majd aratni.” (Zsoltárok 126,1–2.5)

Keressetek mai élethelyzeteket, amikor sírásból lesz nevetés, amikor a rossz jóra fordul. Nem csak gyógyulásra lehet gondolni, bármilyen bajból való szabadulás, megmenekülés vagy hangulatváltozás szóba jöhet. Kis csoportok válasszanak ki és dramatizáljanak egy-egy ilyen nevetés-végű élethelyzetet.

 

 

Egy sírós kifestő

A képen látható maketten a mosolygó lányka és Jézus szavai: Ne félj, csak higgy!

Forrás

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 3 menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-3/

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .