Pages Navigation Menu

11. Mit szabad, mit nem? – További ötletek és variációk

Kresztábla-teszt és társasjáték-készítés

Ismeritek a KRESZ-táblákat? Készíthettek egy próbatesztet azokkal a táblákkal, amit nem árt egy kerékpárosnak ismerni.

Miért van szükség KRESZ-táblákra és -szabályokra? Mi lenne, ha mindenki szabadon közlekedne az utakon? Előbb-utóbb a házunkból sem mernénk kitenni a lábunkat.

Hasonlóan kellenek alapszabályok az életünk más területén is. A Tízparancsolat ilyen alapszabály sor, amit jelekkel is lehet ábrázolni. Találjatok ki egyszerű jeleket mindegyik parancsolathoz, és készítsetek a segítségükkel egy társasjátékot. A játékban útvonalak haladnak keresztül-kasul, amit az útvonalon elhelyezett táblák/jelek szabályoznak. Minden jelnél meg kell állni, vagy csinálni kell valamit, az adott parancsolatnak megfelelően. Hogy mi történik a jeleknél, azt eseménykártyákon vagy szabályfüzetben rögzíthetitek. Egy ilyen komplex játéképítés egy hosszabb foglalkozás vagy csendesnap kreatív feladata lehet.

Kép forrása, játék- és feladatötletekkel a Tízparancsolat tanításához, angol nyelven

Hasonló ötletek magyarul (a bejegyzés végén)

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 3 menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-3/

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .