04-8. Beszédes ablakszemek

, Életkorok:  óvodás, alsós, 
Képesség területek:  képalkotás, vizualitás, barkácsolás, kézművesség, módszertani segédanyag, 
Szervezési formák:  óvodai foglalkozás, családi alkalmak, 
Tudomány területek:  módszertani segédanyag, 
Multimédia:  kézműves oldal, 
  • Bibliai történet: Lukács 2,1–20; Máté 2,1–12; János 8,12
  • Intelligenciatípus: Vizuális-térbeli, természeti, egzisztenciális
  • Tevékenység: Ablakdíszek készítése papírkivágással, hajtogatással, kollázzsal, festéssel

 

Az ablak a ház, az épület szeme és tükre. Nem mindegy, mit látunk rajta keresztül, illetve mit látnak rajta kívülről. Nem véletlen, hogy szakrális terek ablakait valamilyen ornamentika, színes berakás, üvegkép díszíti, képjellel látja el. Templomokba így került üvegablak, már a középkorban, fény által mesélve el a szemlélőnek a Biblia üzeneteit. Az üvegművészet mindig is drága volt, és komoly szakértelmet igényel a mai napig. De ma már sokféle minőségű és színű papír áll rendelkezésünkre, amivel hasonló hatást érhetünk el az üvegfelületen. A papír míves, mégis egyszerűbb kézi munkával alakítható, akár a kisgyerekek számára is. Sőt az üvegfestés sem lehetetlen.

Alábbiakban olyan ötleteket gyűjtöttünk össze, amelyek a karácsony ünnepét gazdagítják az ünnepről beszélő-mesélő ablakszemekkel. Így lehet a karácsony még inkább a szemünkben és szívünkben tükröződő fény és annak Ura, a Világ Világossága ünnepévé. 

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Kuckóév menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .