Pünkösd utáni hírösszefoglaló

Kedves nézőink!

A megszokott műsoridőben jelentkezik a tértől és időtől független Hírösszefoglaló! A legfrissebb híreket hamarosan látják és hallják munkatársaink filmrészleteiből.

Ugye most is számíthatunk a megtisztelő érdeklődésükre?

 

1. film

Kedves érdeklődők!

Ma a „Nyitott kapuk 10” címmel kezdeményezett várostörténeti séták egyik helyszínén vagyunk. Látnak itt egy jellegzetes városfalat. Ez egy nagy város, a hitélet szempontjából fontos centrum, de a kereskedelemben is jelentős szerepet játszik. (Ezért is van Hal-kapu, Bárány-kapu elnevezés.) Hol járunk? A városnév második felében sokan felismerni vélik a héber „béke” szót. Tehát: J…………………-ben. Kameránk a meghirdetett lehetőségek jelképévé vált É……-kaput mutatja. Csodálják meg méreteit, díszítését. Ha kinyitjuk, egy nagy templomra esik a tekintetünk.

Sétáljanak el a Gecsemáné-kertbe is! Szerethető ez a város! Legyenek a vendégei! A helyes megfejéseket pedig telefonálják meg a 06123456789 számra. A jó megoldást páros belépővel honoráljuk a „Nyitott kapuk 10” látnivalóira.

 


Kép forrása

 

2. film

Bizonyára látták a „Nyitott kapuk 10” címmel meghirdetett városismertető események plakátjait! Munkatársunk az egyik felkínált helyszínen,az Ékes-kapu közelében áll. Emlékeznek a pünkösdi eseményekre? A szélre, a lángnyelvekre, a sok nyelven prófétáló tanítványokra… Nos, ma is hasonló, egyedi tudósítással szolgálhatunk. Figyeljenek!

Előttünk magasodik az Ékes-kapu! Csodálják meg közelről! Mérete tekintélyt sugall! Nagyon sok koldus szokott itt tartózkodni, bizakodva a templomba betérők kegyességében… Most valahogy kevesebben vannak. Épp hoznak egy nyomorék férfit, aki a saját lábán nem tud járni. Születése óta béna, biztos azért ilyen szomorú. Látják, milyen kíméletesen teszik le az alsó lépcsőre? Sietnek a hívők a kilenc órai imára. Az erősen mozgássérült férfi megállítja ……………-t és ……………-t, akik betérni szándékoztak az imádkozás helyére. Közelebb megyünk. A szerencsétlen ember nagyon győzködi a két tanítványt. Talán alamizsnát kér? No, ez a két próféta nem úgy néz ki, mint akinek arany vagy ezüst húzza a zsebeit! Sarujuk poros, útiköpenyüket sem a Prada Divatház tervezte! Hogy mi is történt itt, a következő blokkból megtudhatják…

 

3. film

A két bölcs férfi nem rázta le a koldulót, de nem láttuk, hogy pénzt adtak volna neki. Talán valami címet kapott, ahol meg is gyógyíthatják? Manapság egymást érik az alternatív gyógyítók! Azt a magas férfit, aki a béna közelében állt, sikerült szóra bírni. Ő valószínűleg mindent hallott.

– Tudják, ha nem a saját szememmel látom, másnak nem hiszem el. Az alacsonyabb tanítvány azt mondta: „A N……… J………. nevében kelj fel, és járj!” Ez a nyomorult boldog mosollyal adta oda a jobb kezét, hogy felsegítsék. Először mindenki elnézően és szánakozóan mosolygott ezen a gesztuson. A következő pillanatokban viszont a csodálkozástól maradt tátva a szánk! Mint egy megrendezett cirkuszi mutatvány! A szerencsétlen, béna férfi reménykedő tekintetet vetett ……………. és ruganyosan felszökkent, s tett néhány lépést! A körülötte állók csodálkozó morajjal engedtek utat neki.

– Mi lehetett a csoda titka? Önök meg tudnák fogalmazni?? ……………………………….

 

REKLÁM!

Örökítse meg boldog perceit! Különleges helyszíneken esküvői fotózás! (Speciális engedélyünk van a „Nyitott kapuk 10” minden helyszínére!)…Filmezés és fotózás esetén kedvező árú díjcsomag! Romantikus, örök érték! Külön térítés ellenében a csoda helyszínén is lefotózzuk! Leendő ifjú párok, éljetek a lehetőséggel!

 

4. film

Kedves nézőink! Követtük kamaránkkal a hirtelen meggyógyult, korábban béna koldust. Ha körbenézünk, kitalálják-e hová ment? ………………………-ba.

– Halleluja! Halleluja! Kegyes az Úristen! Legyen áldott szent neve! – hallják ezt onnan, középről? Nem, nem a prédikátornak van ilyen életteli hangja, hanem …………………….

Most körülveszi a nép, álmélkodnak, vele örülnek, simogatják. Teljes a „flow” élmény! (flow = örömmel feltöltő érzelem-hullám) Teljes a katarzis! Kifelé igyekeznek, s persze a volt sánta férfi velük tart. Hogy kint mi történt? Nézzék meg következő képes tudósításunkat!

 

5. film

Azon a kis magaslaton Péter áll, a tanítvány. A néphez beszél. Közelebb megyünk, hátha elcsípünk valamit a mondandóból.

– Atyámfiai! Nem a saját erőnkből történt ez a csoda ezzel a jó emberrel! Az általatok megtagadott, keresztre feszített ……………… a csodatévő. Ő! Aki harmadnap halottaiból …………………………… Tartsatok bűnbánatot!

Sajnos, több részletet nem tudtunk önök elé tárni, mert a felvételt elkobozták tőlünk a papok!

 

6. film

Nézzék, a templomőrség őrizetbe vette a két prófétát! Nem maradt azonban hatástalan a prédikáció! Jó talajra hullott a hit magja! „De azok közül, akik hallgatták az igét, sokan hittek, és a hívő férfiak száma mintegy ötezerre emelkedett.”(ApCsel 4,4) Hinni kezdtek ……………-ban. Megbánták ……………………

 

7. film

Ezt a filmrészletet a „Riasztás” c. műsor engedélyével használjuk fel.

Úgy látjuk, a vének, az írástudók valamint K………… és A…… főpap kéri a rabosított tanítványoktól a csoda magyarázatát. Péter és J…… bátran beszél. Ismét J…… K………-ról van szó, de a két tanítvány az üdvösségről is magyaráz. Amíg a Nagytanács meghozza a döntést, hallgassanak zenét…

Megvan a döntés: bizonyítékok hiányában a tanítványok szabadok! Egyedüli előírás számukra, hogy többé nem hivatkozhatnak Jézusra. De ők így válaszolnak:

– Ítéljétek meg magatok, helyes volna-e Isten előtt, hogy inkább rátok hallgassunk, mint az Istenre? Mi nem hallgathatunk arról, amit láttunk és hallottunk.

Aztán otthagyják az elképedt tanácsnokokat. Kimennek az őket váró tömeghez. Lám, hogy örül az összegyűlt nép!

Nagy szeretettel fordulnak egymás felé! Együtt imádkoznak! Megértik a keresztyénség lényegét! Igazi AHA-élmény! Ebből a tömegből jó közösség lesz!

 

Műsoridőnk lejárt. Köszönjük, hogy velünk tartottak!

 

 

Közzéteszi: Farkas Ferencné Pásztor Ilona

 

Használati jog típusa:
  • Az általam (mint szerző, közzétevő által) feltöltött anyag engedélyem nélkül kereskedelmi forgalomba nem hozható.
  • Valamint:
  • a szerző engedélyével belső használatra, oktatási célra sokszorosítható, másutt azonban nem publikálható.
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .