Nagyheti Hírösszefoglaló

Itt a tértől és időtől független Heti Hírösszefoglaló!
Kedves nézőink, érdekes tudósításokra számíthatnak!

 

1. Vasárnap

Jeruzsálemi tudósítónk kezdi a műsort.

– Látják azt a szürke szamarat a képernyő bal oldalán, hátán azzal a fiatal férfival? Az út szélén a melegben izzadó, felhevült, kiabáló tömeget? Tudják, ki ül a szamáron?……………………… (HANGHIBA), s hallják jól, a tömeg mit kiabál? Odatartom a mikrofont:……………….. (HANGHIBA) Képzeljék, Messiásnak ismeri el a tömeg ezt az önjelölt prófétát!

Köszönöm a figyelmet, a hanghibákért elnézést kérünk! Visszaadom a szót a stúdiónak.

Kép forrása

 

2. Hétfő

Második blokkunk egy templomba kukkant be. Megismerik ezt a fiatalembert? No, ki Ő?……………………………. Igen, ő ült a szamáron. Nagy a háttérzaj, ezért nem nagyon érteni, miről tárgyal a kereskedőkkel és a pénzváltókkal. A gesztusaiból nem sok jóra lehet számítani! Esetleg Önök közül nem volt jelen valaki? Várjuk, telefonáljon be az adásba, s adja közre az információt! (Tel.: 123456789)

Máris van valaki a vonalban. – Halló! Várjuk a választ, mi történik a bejátszott filmrészletben!……………………………………………………………………. Nagyon köszönjük, hogy megosztotta velünk az információt.

 

3. Kedd

A mai napot amatőr felvételek bejátszásával illusztráljuk Önöknek. (Mivel Jézus az egész napot a templomban töltötte, nem tudtunk egy teljes stábot ennyi időre lekötni.) Az első amatőr videón a nevezett fiatalember példázatát hallgassák meg, ahogy kommentálja egy kedves hallgatónk:

Elmondott egy példázatot a gonosz vincellérekről, akik megölték a gazda fiát. A vallási vezetők, akik feszülten figyeltek, azonnal kijelentették, hogy a gazdának el kell pusztítania a gonosz vincellért, „a szőlőt pedig kiadja más munkásoknak, akik beadják majd néki a gyümölcsöt annak idejében.” Azonban hamarosan rájöttek, hogy Jézus őket és az Isten Fiának megölésére szőtt tervüket mutatta be a gonosz vincellér példájával. A vincellér elítélésével önmagukat ítélték el! Jézus meg akarta menteni őket, de nem tehette, amíg elutasították Őt, és nem fogadták el Megváltójuknak. Jézus a számukra ismerős Írásokból idézett, hogy bemutassa, hová vezet ez a döntésük. Az írástudók azt tanították, hogy a zsoltárban szereplő szegletkő a Messiást jelképezi, akinek eljövetelére még mindig vártak. Ő azonban már eljött, és Jézus elutasításával a vallási vezetők be is teljesítették azt a próféciát.”

A következő amatőr felvétel alól eltűnt a hang. Megtréfált bennünket a technika ördöge. Kérjük Önöket, segítsenek nekünk: aki tud szájról olvasni, küldje be, miről volt itt szó.

Ó, milyen szerencsések vagyunk, íme az első SMS: A KIRÁLYI MENYEGZŐ PÉLDÁZATA ÉS AZ ÖZVEGYASSZONY KÉT FILLÉRJE. Nagyon köszönjük.! Reménykedem, talán van olyan nézőnk, aki jelen volt, s pár mondatban összefoglalja nekünk ezt a két példázatot, s az adás végéig beküldi, hogy képfelírásként pótoljuk!

Pótlás:………………………………………………………………………

 

4. Szerda

Rejtett kameránkkal követtük a Jézus nevű fiatalembert. Amint látják, befordul a templomajtón. A nap állásából látszik, még reggel van. Egészen késő délutánig bent tartózkodik. A személyiségjogok tiszteletben tartása miatt beljebb nem mehettünk, de egy távozó megosztotta velünk: egész nap imádkozott és tanított odabenn.

MOST EGY KIS REKLÁM!

„Vásároljon olajfacsemetét a Gecsemáne-kert kertészetéből! Bő termést ígérő, nagy szemű olajbogyót kínáló fajtákat nemesítettünk. Kétezer év múlva is életképes egyedek lesznek! Látogasson el honlapunkra! www.getcsemane.jud Ezen a héten akciók!

 

5. Csütörtök

A gasztronómia kap szerepet mai műsorunkban. A tanítványok vacsorához készülődnek, amint a képen látják, a helyes ülésrendet latolgatják éppen. Az egyik meg nem nevezett hírforrásunk szerint a kenyér és a bor újraértelmezéséről folyik a szó. Önök hallottak erről?

  • Kenyér =…………………………………………………………………………
  • Bor = ……………………………………………………………………………

Állítólag egy árulást is leleplezett a Názáreti. Ki lehetett az áruló? Önök tippelhetnek. A jól tippelők között olajjal teli korsókat sorsolunk ki.

  • Tipp = …………………………………………………………………………

 

6. Péntek

A fiatalembert rabláncon, megkötözve vezetik. Amint látják, különböző nagy tudású, tekintélyes emberek hallgatják ki. Nem sok jóra számíthat, mert ragaszkodik ahhoz az eszméjéhez, hogy ő a MESSIÁS.

Milyen kihallgatási helyszínekre vagy kihallgatókra ismernek rá a bejátszott részletek alapján? Akik az adás végéig beküldik a legtöbb jó megfejtést, értékes jutalomban részesülnek!

  • Helyszín =……………………………………….
  • Kihallgatást vezető =…………………………
  • Ítélet =……………………………………………..

 

A nyugalom megzavarására alkalmas részleteket, az ítélet végrehajtását nem visszük képernyőre, tekintettel kiskorú nézőinkre.

Következő összefoglaló adásunkat egy hét múlva tűzzük műsorra.

Hamarosan beköszönt a szombat!

Sabbat Shalom!

 

Addig is szem- és fültanúk jelentkezését várjuk, hogy megosszák velünk és nézőinkkel, mi történt szombat elmúltával, a következő hét első napjának hajnalán.

 

 

Közzéteszi: Farkas Ferencné Pásztor Ilona

 

Használati jog típusa:
  • Az általam (mint szerző, közzétevő által) feltöltött anyag engedélyem nélkül kereskedelmi forgalomba nem hozható.
  • Valamint:
  • a szerző engedélyével belső használatra, oktatási célra sokszorosítható, másutt azonban nem publikálható.
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .