Húsvét utáni hírösszefoglaló

Kedves nézőink! Itt a tértől és időtől független televízió heti hírösszefoglalója. Az események főleg a hét elején sűrűsödtek, így szokásunktól eltérően nem napi bontásban tesszük közzé őket. Felvillantott képeink alapján úgyis egy életre szóló élménnyel gazdagodhatnak. Tartsanak velünk!

 

1. kép (Nagyszombat)

Mikor a szombat véget ért, egy szemfüles stáb felkereste a Keresztre Feszített sírját.

Neve még nem volt kiírva, ezért Önök javasoljanak sírfeliratot az elhunytnak. Várjuk a betelefonálók vagy SMS-ezők ötleteit:……………………………………………………

Nem szabályozzuk a felhasznált betűk számát, a legfrappánsabb megoldást közzétesszük.

A szombati szürkületben jól kivehető volt a kerek kő, ami a barlang szájához volt hengerítve. Mivel a kő nem fedte be teljesen a nyílást, egy kis kamerával felvették kollégáink, amit bent láttak. Kicsit homályos ugyan ez a bejátszás, de riporterünk kommentálja a képernyőn látottakat: középen textilekbe pólyálva látják………………………… A kis cserépedények az üreg felső sarkában azok a fűszerek, balzsamok, amit a holttestek méltó előkészítésénél használnak. Bizonyára a temetést sietve végezték, mert ezeket még fel sem bontották.

 

Kép forrása

 

2. kép (Húsvét vasárnap)

Szenzációs hírünk van mára! Hihetetlen! A sír üresen tátong! A kő a sírbolt bejáratától pár lépésre fekszik! Van Önök között esetleg olyan valaki, aki erre magyarázatot tud adni? A szeizmográfok nem jeleztek most földmozgást, tehát emberi erő kellett hozzá!

Önök mire gondolnak?

………………………………………………………………………………………

A kamera bekukkantott a sírboltba, s elrendezett körülményeket látott: gondosan összehajtott halotti lepleket. De hol a holttest??

Egy hölgy közeledik. Talán ő tud valamit…

Sajnos, nem akar kameránk elé állni, de azt látni, hogy őt is megzavarta ez a váratlan fordulat. A kertészt emlegeti, aki szerinte mégis inkább Jézus volt… Nagy sokk érhette szegényt. Víziói is voltak. Két angyalt vélt látni…

Felismeri valaki a távoli kép alapján? Ki ő? És milyen viszonyban volt az elhunyttal?

……………………………………………………………………………………………………………..

Magát megnevezni nem akaró informátorunk szerint a rejtőzködni kívánó asszony, akit ő M……………. M……………. kezdőbetűkkel jelölt, azt mesélte, hogy azon a reggelen

…………………………………………………………………………………………………………….

 

3. kép

Ez a rejtélyes asszony felkereste Jézus tanítványait. A helyiségben elrejtettünk néhány mikrofont. Hallgassák csak:

– Nem hisztek nekem? De hiszen ő megjövendölte, hogy

…………………………………………………………………………………………..
(ruhasusogás, kutyaugatás miatt értékelhetetlen információ.)

De figyeljük a képet, önmagukért beszélnek a filmkockák: a tanítványok egyre lelkesebben útra készülődnek. Az a magas, szőke tarisznyát vesz a vállára, a másik, a barna hajú megtölti a korsót vízzel, a harmadik útiköpenyét kanyarítja magára. Van elképzelésük, hová tartanak majd?

……………………………………………………………………………………………….

 

REKLÁM

LEGYEN GONDOSKODÓ! RENDELJEN TŐLÜNK ELHUNYT SZERETTEINEK PÓLYÁKAT TISZTA PAMUTBÓL, EXTRA MINŐSÉGŰ BALZSAMOZÁSRA ALKALMAS OLAJAT, ILLATOS FŰSZEREKET! KIS- ÉS NAGY TÉTELBEN IS ÁLLUNK RENDELKEZÉSÜKRE! www.hebronbarlang.jud

 

4. kép

Sikerült mikrofonvégre kapni azt a két sírőrző ……………., aki esetleg mindenkinél többet tud.

– Remélem, nem sérti a katonai titoktartást, ha arra kérjük Önöket, osszák meg a tv-nézőkkel mindazt, amit erről a különleges eseményről tudni lehet!

– Nehéz szolgálat a miénk. Lelkileg megviselt minket ez a brutális kivégzés. Fáradtak voltunk, elnyomott az álom. Nem tudom, mennyit aludtunk, de mire felébredtünk, a megdöbbenéstől elállt a szavunk: a sírt feltörték, a holttestet ellopták. Azonnal jelentettük. Felsőbb vezetőink megígérték, hogy méltányosan járnak el fegyelemsértésünk elbírálásakor.

– Egy szemtanú azt állítja, Önök ……………….. vettek át, hogy ezt a hírt, és ne a valóságosat terjesszék…

– Kikérem magamnak! Mit képzelnek!

– Az igazság úgyis kiderül. Köszönöm a beszélgetést.

 

5. kép

Ezeket a képeket drón segítségével készítettük. A kocogó, futó nők nem egy fitneszklub képviselői, hanem Jézus tanítványai. Velük szemben egy férfi közeleg. De ismerős a járása! Ki lehet? Lám, az asszonyok megállnak, s leborulnak előtte. Mennyei jelenséggel van dolgunk, mert jól hallatszik: „Üdvözöllek titeket!” A lábához borulnak és hódolnak neki. Ezt mondja: „Ne féljetek! Menjetek, számoljatok be a testvéreimnek a történtekről, hogy aztán elmenjenek Galileába. Ott majd viszontlátnak engem.”

Fantasztikus, korszakalkotó pillanatoknak voltak tanúi a kedves nézők! A holtnak hitt

…………………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………………

 

6. kép

Ez az út Emmausba vezet. Arcfelismerő programunk segítségével látjuk, hogy a két gyalogos közül az egyik Jézus tanítványa, Kleofás. Nini! Hozzájuk csatlakozott az az ismerős járású férfi, aki tegnap is szerepelt tudósításunkban. Kicsit mintha távolságtartóan viselkednének vele. Vajon miért? Sejtik?

…………………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………………

 

Pár órával később:

Itt vagyok Emmausban, az egyik tanítvány szerény hajlékában. Az asztalon kenyér. Én is kaptam egy szeletet. Látják, ki az, aki megvendégelt engem? De hová tűnt hirtelen?

………………………………………………………………………………………………………………..

 

7. kép

Figyeljék a hajnali derengésben ezt a 10 férfit! El tudják olvasni a közeli helységnév-táblát: Jeruzsálem. Vajon ki az a társuk, akit emlegetnek, s hitetlen ………………….-nak nevezik?

Mi lehet az a tény, amit ő nem akar elhinni?

………………………………………………………………………………………………………………..

 

Sajnos, mai műsoridőnk vége. Hamarosan beköszönt a szombat. Sabbat Shalom!

 

 

Közzéteszi: Farkas Ferencné Pásztor Ilona

 

Használati jog típusa:
  • Az általam (mint szerző, közzétevő által) feltöltött anyag engedélyem nélkül kereskedelmi forgalomba nem hozható.
  • Valamint:
  • a szerző engedélyével belső használatra, oktatási célra sokszorosítható, másutt azonban nem publikálható.
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .