Bibliai tudósítás: JERIKÓ

Életkorok:  alsós, felsős, 
Képesség területek:  nyelvi feladat, játék, drámajáték, élménypedagógia, 
Szervezési formák:  tábor, csendesnap, hittanóra, 
Tudomány területek:  módszertani segédanyag, 

Kedves Érdeklődő Nézőink!

Köszöntöm Önöket! Mint ahogy eddig is tapasztalták, időrendben tudósítunk a legfontosabb eseményekről, felhasználva minden technikai és emberi lehetőséget arra, hogy Önök elé tárhassunk minden fontos információt. Tartsanak velünk! Itt a Tértől és Időtől Független Televízió hírműsora.

(Közvetítésünk interaktív, a ……. helyek az Önök kiegészítésre várnak.)

 

1. blokk

Ebben a blokkban egy pár perces tájleíró filmetűdöt láthatnak Jerikóról. Mivel a hang minősége nem kielégítő, ezért feliratoztuk.

 

Hatalmas falakkal övezett város. A J……n folyótól nyolc kilométerrel nyugatra, a H….t-tenger északnyugati előterében fekszik. Radiokarbonos vizsgálattal megállapították, hogy Jerikó a világ egyik legrégebbi ismert városa. 3-4 hektár területre kiterjedő település, melyet sziklába vésett, nyolc méter széles, két méter mély árok, azon belül pedig egy roppant kő védőfal övezi. A falak által övezett területen belül kerek házak sorakoznak, bejáratuk előtt tornáccal, s itt alkalmazták elsőként a vályogtéglát, melyből ezek a házak épültek.

Nézzék meg jól, mert mindez már nem létezik.

Kép forrása

 

2. blokk

Drónunk segítségével helyszíni képeket mutatunk a mostani állapotokról.

Hallgassák kommentátorunkat!

 

– Ez a város már csaknem a földdel egyenlő! Mindenütt leomlott falak, szétesett házak, porfelhő. Üszkös fák, füstölgő romok. Olyan, mint egy természeti csapás utáni kép. Vajon mi történt?

Ki tudja?

…………………………………………………………………………..

 

Kép forrása

 

3. blokk

Egyik szemfüles tudósítóm talált egy ideillő blogbejegyzést!

 

„Nem hiszem el! A múlt héten a házunk előtt már érett a füge. Gondoltam, pár napot várok még a szüretre… S lám! A fügefa kidőlt, ráomlott a városfal. S hogy mitől omlott le a nagy, erős fal? Egy fizikus ismerősöm így magyarázta: elképzelhetőnek tartja, hogy a kürtök megfújásakor és a sok ezer ember kiáltásakor olyan hangok születtek, melyek egybeestek a falak atomjainak rezgésszámával, s a rezonancia vezetett a leomlásukhoz. Mások mást mondanak. Ezt az erődítményt foglalta el J…..é , az Úr segítségével.”

 

REKLÁM!

Foglaljon szállást a Palesztinába tartó út mentén! Átkelés a J……n folyón száraz lábbal. Közelről láthatja a súlyos helyzetben lévő J……ó városát. Kempingünk zavartalanul üzemel. Érdeklődni a 0123456789 telefonszámon lehet.

Jó minőségű kamerák, filmes eszközök akciósan eladók! Megörökítheti vele J……ó város mostani állapotát. Info: filmmester.@ biblia.com

 

4. blokk

Egy mobillal rögzített amatőr felvételt adunk közre. Kicsit homályos, így segítek azzal, hogy ráirányítom a figyelmet arra, amit látnak.

 

Látják, ahogy körülveszik a várost J…..é harcosai? 7 pap visz hét kosszarvból készült k……t a l….a előtt. A furcsa ostrom hetedik napján vagyunk, most hétszer kerülik meg a várost, és közben fújják a papok a k……et. Hatalmas harci kiáltásban tör ki az egész nép. A kőfal leomlik. Kő kövön nem marad!

 

Kép forrása

 

5. blokk

Rövid interjút látnak R……bal, aki túlélte ezt a katasztrófát:

 

– Milyen csoda folytán maradt életben?

– Így utólag megmondhatom, adatokat adtam át korábban annak a két ifjúnak, aki most értem jött. Még most is remegek, olyan megrendítő élmény volt a város elfoglalása. Most a házam népére várok, őket is kihozzák a felperzselt városból.

– Hol fognak élni a jövőben?

– I……l táborán kívül telepítenek le egyelőre.

– Elégedett a helyzetével?

– Hálás vagyok az életünkért, de fáj a szívem a városunk pusztulása miatt. A gyógyulást is Izrael Istenétől kérem.

– Úgy legyen! Köszönöm a beszélgetést.

 

6. blokk

J…….é naplóbejegyzése:

 

VELÜNK VOLT AZ ÚR – TERJEDJEN EL ENNEK HÍRE AZ EGÉSZ ORSZÁGBAN!

 

Sajnos műsoridőnk lejárt.

Kedves Nézőink! Hallgassanak és nézzenek minket ezután is! Köszönöm megtisztelő érdeklődésüket. További frissítéseket találnak a www.hirosszefoglalo.biblia honlapon.

 

 

 

Közzéteszi: Farkas Ferencné Pásztor Ilona

 

Használati jog típusa:
  • Az általam (mint szerző, közzétevő által) feltöltött anyag engedélyem nélkül kereskedelmi forgalomba nem hozható.
  • Valamint: a szerző engedélyével belső használatra, oktatási célra sokszorosítható, másutt azonban nem publikálható.
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .