Pages Navigation Menu

30. Miért keresitek a holtak közt az élőt? – További ötletek és variációk

Örömhírstaféta

A Jézus sírjánál járt asszonyok a tanítványoknak, a tanítványok egymásnak adták tovább az örömhírt: „Jézus feltámadott!” De nemcsak szavakkal, hanem gesztusokkal is, amiben egyszerre volt ujjongó öröm és riadt félelem, csodálkozás. Egy biztos, nehezen fért mindez a szavak „bőrébe”.

Próbáljátok meg egymásnak szavak nélkül, csak gesztusokkal átadni

  • ●   a riadtság, a félelem,
  • ●  Asszonyok a sírnál a meglepődés, a csodálkozás
  • ●   és az öröm, az ujjongás gesztusait.

A csoport tagjai álljanak láncba vagy körbe, és mint a stafétát, adják tovább a mozdulatokkal, arckifejezéssel kapott üzenetet. Ne csak a mozdulatokat próbálják lemásolni, hanem az érzelmi állapottal is igyekezzenek azonosulni.
Előbb csak kis mozdulategységekkel próbálkozzatok, majd hosszabb mozdulatsorokat is tovább lehet adni. Végül próbáljátok meg a teljes húsvéti örömhírt továbbadni egymásnak gesztusnyelven.

Vajda Melinda illusztrációja

Forrás: az Örömhírstaféta c. KateTéka segédkönyv címadó játéka

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 2 menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-2/

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .