Pages Navigation Menu

08. Láttál már ilyen csodát? – További ötletek és variációk

Vonuló-fal

A hittanóra bábos részénél használt drapériákkal és az elkészült bábokkal kialakíthatjátok a terem falán az átvonulás képét 3 térrétegből: 1. az alsó drapéria felső széle magasabban helyezkedik el, ez a távolabbi vízfal; 2. rajta fekszenek a bábok, ez a vonulók sávja; 3. a felső drapéria alacsonyabban borul a bábok pálcika-részére, ez az innenső vízfal.

Az alsó drapériára egyenként rá kell tűzni vagy ragasztani a bábokat. A két drapériát együtt lehet felerősíteni a megfelelő helyre. Ha óra után nincs lehetőség az elkészítésére, később is megoldhatjátok. A gyerekek otthoni feladata lehet a félbehagyott bábok befejezése, és egy alkalmas időpontban a vonuló-fal kialakítása a tengert jelképező drapériafalak között.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 3 menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-3/

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .