A félelem nagy úr: Jönnek a pomogácsok!

„A félelem nagy úr” – olyan nagy, hogy érdemes vele tovább foglalkozni. Ahogy teszi ezt Lázár Ervin, mikor egy egész mesét a félelem legyőzésének szentel. Gyere haza Mikkamakka! c. meséjében a Négyszögletű Kerek Erdő lakói egy időre vezető nélkül maradnak, mert Mikkamakka bemegy a városba. Jól elvannak addig, amíg meg nem jelenik Kisfejű Nagyfejű Zordonbordon, a tuskólábú, köcsögfejű, hordóhasú, lepényfülű, melencemellű, kemenceszájú, hígvelejű, széllelbélelt”. Akinek már az is baj, ha valakinek jó kedve van. Ezért bedobja a rémhírt, hogy legyen mitől félni, rettegni: „Tudjátok meg, hogy az erdőben rettenetesen elszaporodtak a pomogácsok!”

De kik azok a pomogácsok? Bizonyára nagyon félelmes lények. Zordonbordon mindenesetre rettenthetetlen harcosoknak mondja őket.

Az erdőlakók is találgatnak. Keressétek meg, milyen rémes dolgokat találnak ki róluk.

Végül hogyan győzik le a pomogácsokat és Zordonbordont az erdőlakók?

Mitől válik Zordonbordon nevetségessé?

Forrás

 

Tegyétek őt még nevetségesebbé: Építsetek dobozokból, hordóból, ócska fazekakból és mindenféle ócska eszközökből egy Zordonbordon alakot. Legyen minél félelmesebb. Aztán döntsétek le őt, a félelem bálványát.

Majd fogjátok a dobozokat, fazekakat és eszközöket, és alkossatok velük ritmuszenekart. Akár több szólamban is kísérhetitek valamelyik harci éneket, pl. a 68. zsoltárt: „Hogyha felindul az Isten, / Elkergettetnek szertelen / Minden ő ellenségi…”

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 4 menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .