02-2. Levélkép és levéljáték

, Életkorok:  óvodás, alsós, 
Képesség területek:  természetismeret, képalkotás, vizualitás, mozgásos játék, barkácsolás, kézművesség, 
Szervezési formák:  óvodai foglalkozás, családi alkalmak, csendesnap, hittanóra, 
Tudomány területek:  módszertani segédanyag, 
Multimédia:  kép, galéria, kézműves oldal, 
  • Bibliai történet: 1Mózes 2–3; Zsoltárok 1,1; Dániel 4,7–9; Jelenések 22,2
  • Intelligenciatípus: Természeti, vizuális-térbeli, testi-mozgásos
  • Tevékenység: Őszi séta, levélgyűjtés, levélképek készítése, levélkarakterek; mozgásos játékok az őszi avarban; építés, jelek, minták kirakása falevelekből; levélkoszorú készítése

 

Levélképek (Természeti, vizuális-térbeli)

Az őszi falevelek mindenkit megihletnek. A sok színes forma „képzeletbarát” környezetet teremt. Könnyen beleképzeli magát az ember az édeni állapotba. Séta közben gyűjtsünk leveleket, majd könyvek alatt, újságpapír közé téve préseljük pár napig. A levélgyűjtésre, -préselésre a családokat is megkérhetjük, így egy-egy családi séta, kirándulás motiválója lehet a levélkuckó.

A színes, préselt levelek, lapos termések (pl. juhartermés) felhasználásával készítsenek a gyerekek levélképeket, ahol levelek alkotják és népesítik be a teret. Téma lehet maga az Éden kertje, vagy a Dániel könyvéből megismert álomkép, az égig érő fával.

A fák, bokrok, növényi környezet könnyen alakítható a falevélformákkal. A változatos színű és formájú levelekből sokféle állatkarakter alakítható.

Mit látnak bele a gyerekek az egyes levélformákba? Mivé változhat át egy gesztenye- vagy egy fügefalevél? Mi lehet a szárnyas juhartermésből?

Inspiráló képeket, ötletet találunk az alábbi weboldalakon:

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Kuckóév menüpont alatt.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .