Ovis hittankönyvről a TV-ben

Az “Elmondom neked, gyerekem!” című hittankönyvről beszél a szerző, Demeter Irén a Kolozsvári, valamint az Erdélyi Televízióban.

https://www.erdely.tv/magazin/hitelet?musor=17617

Az Elmondom neked, gyermekem címen megjelenő új óvodás hittankönyv különlegessége az, hogy a szakma mellett megszólítja a szülőket, nagyszülőket és keresztszülőket is. A könyv nemcsak óvodai keretek között használható, hanem családi körben is forgatható kitűnő esti olvasmány, vagy éppen ötleteket és anyagot nyújthat egy kis csendes barkácsolásra is. A zenei képzettséggel rendelkezők pedig szép új énekekkel gyarapíthatják tudásukat.

A szerzők fő célja azonban megismertetni a Mózes történeteken keresztül Istent, aki Jézus Krisztusban nekünk is atyánk, életünk irányítója. Ezen kívül a történetek példát, tanulságot szolgáltatnak a ma emberének is, saját sorsunkat láthatjuk meg bennük.

A könyv már első pillantásra kíváncsiságot ébreszt a szemlélőben, vidámságot és frissességet áraszt. Belelapozva sem csalódunk, hiszen a tartalma, képanyaga, szerkezete továbbra is fenntartja érdeklődésünket, arra késztet, hogy forgassuk, olvassuk. A szépen kidolgozott és szemléletesen előadható történeteket, – amelyeket Napelemér és Holdika egészen közel visz a gyerekhez, – gazdag háttérinformáció egészíti ki, amely elősegíti a történetek megértését. Igényesen megválogatott művészeti alkotások illusztrálják, teszik érdekesebbé és színesebbé a történeteket. A tartalom feldolgozása több módon is megvalósulhat. A gyermek gondolkodását és érzelemvilágát megérintő feladatok, játékok és barkácsanyagok lehetőséget nyújtanak arra, hogy a gyermek felismerje és megtapasztalja Isten személyes jelenlétét életében.

A csatolt fájlból az RPI ajánlása, valamint a könyv 4., Mózesről szóló leckéje tölthető le. ?

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .