Gyerek kérdései

Ki hol lakik?
Te honnan jöttél?
Hallgatsz rám?
Melyiket választod?
Bízol bennem?
Ugye megmondtam?
Ki a jobb? Kié az áldás?
Ki van itt? Ki van velem?
Erre számítottál?
Különb vagy nálunk?
Neked minden sikerül?
Tudsz rajtunk segíteni?
Haragszol ránk?
Kire várunk?
Ki született?
Hogyan köszöntünk?
Kié a világ?
Hallgattok rám?
Bíztok bennem?
Figyeltek rám?
Van mit kérnetek?
Mi a fontosabb?
Ilyen nagy a hited?
Mit tegyek veled?
Szerettek játszani?
Hány kenyered és halad van?
Ki a felebarátom?
Hol akarod megenni a húsvéti vacsorát?
Te vagy az Isten Fia?
Miért keresitek a holtak közt az élőt?
Miről beszélgettek?
Miért ijedtetek meg?
Mit bámultok?
Halljátok ezt?
Mit adhatok neked?
Mi akadálya, hogy megkeresztelkedjem?
Boldogok vagytok?

 

A Hittanév (Hittan 2) óráinak címadó kérdéseit olvashatjátok egymás alatt. Olyan ez együtt, mint egy vers, ami kérdés-sorokból áll, és a válaszok belül, a befogadóban születnek meg. Érdemes így, versként felolvasni.

 

Gyerek kérdéseiKép forrása

 

Játsszatok a kérdésekkel tovább, amihez nyomtatva odaadhatod vagy kivetítheted a kérdéssort, esetleg a kérdéseket külön, cédulára írva teheted a gyerekek elé. Majd tedd fel nekik a kérdést: Melyik a te kérdésed? Melyiket választanád?

  • ●   Minden játékos választ egy kérdést, szabadon, nem baj, ha ugyanazt a kérdést többen is választják. (A népszerűbb kérdésekből toplistát is össze lehet állítani.) Majd körben egymás után mindenki válaszol a kérdésére valami módon. Hozzáfűzheti azt is, miért pont ezt a kérdést választotta.
  • ●   A következő játékkörben a soron következő játékos a kérdését toldja meg egy újabb kérdéssel, pl. „Mit adhatok neked? Mivel mutathatom meg, hogy a barátod vagyok?” Majd tegye fel a kibővített kérdést valakinek a csoportból. Az illetőnek lehet, de nem kötelező válaszolnia. Ha zavarban van, mondhatja azt, hogy majd válaszolok négyszemközt.
  • ●   Végül egy-egy topkérdés körül, amit többen is választottak, alakítsatok kis csoportokat. A csoportok feladata, hogy drámajátékos módszerrel alkossanak egy kis jelenet-etűdöt a kérdés köré. A kérdés lehet a jelenet címe, elhangozhat a jelenetben, esetleg elindíthat egy riportot, stb. Mindez már a csoport együttműködésén és kreativitásán múlik. Végül adjátok elő egymásnak a jeleneteket.

 

Ifis és felnőtt korosztály számára további „kereszt-kérdések” találhatók itt.

 

 

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 2 menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-2/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .