35. Mit adhatok neked? – További ötletek és variációk

,
alamizsna-poharak

Alamizsna-poharak

Tégy három (vagy több) egyforma műanyagpoharat az asztalra, és helyezz el alattuk különböző értékű pénzeket. Lehet köztük fémpénz és papírpénz, akár több darab is. A poharak tartalma között legyen lényeges értékbeli különbség. (A poharakat ebben a játékváltozatban nem kell beszámozni.)

alamizsna-poharakKép forrása

Kisebb csoportban érdemes játszani: A gyerekek sorban egymás után választanak egyet a poharak közül, és megnézik, mi van alatta, mekkora összeg „fért bele”? A poharakat minden választás előtt jól „megkeverjük”, de nem emeljük fel.
Miután mindenki választott, elmondja, mekkora összeget kapott, és mit tudna rajta venni. Ki kapta a legtöbbet? Mit lehet ekkora összegen vásárolni? És mit nem lehet rajta megvenni?

Fordítsátok meg a poharakat, vegyétek néhányan kézbe, és tegyetek úgy, mintha kéregetnétek. Koldusok vagytok, akiknek a mindennapi betevő falatért kell alamizsnát (adományt) gyűjteni. Így mit vennétek a kapott összegből? Mi lenne a legfontosabb? Kijönne-e belőle egy napi élelem?
Aki koldulásra kényszerül, annak nincs aranyélete. Akkor sem, ha az Ékes-kapuban ül. Péter és János mégis az aranynál értékesebbet tudott adni a sánta koldusnak.

Kapcsolódó ige: …nem veszendő dolgokon, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből, hanem drága véren, a hibátlan és szeplőtelen Báránynak, Krisztusnak a vérén. (1Péter 1,1819)

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 2 menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-2/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .