Olajkép

Az óratervben szűk időkeretek közé szorított alkotómunka egy csendes nap vagy gyereknap délelőttjén kiteljesedhet, és további feladatokkal bővülhet, több korosztály számára is. Megtartva a szemléltető tárgyak nagypénteki eseményeket felidéző rendjét, további ötletekkel gyarapítjuk az eszköztárat. Most már kifejezetten csoportmunkára épülő tevékenységek következnek:

Olajképek

Olaj, olajkép

Színes lapokból előre kivágott keresztformákat fessetek meg olajba mártott vattapálcikával. Az olajnyomok helyét fény felé tartva átvilágítja a fény. Kicsiknek is könnyen kivitelezhető, eredménye pedig látványos.

Kép forrása

 

Nagyobbaknak szóló feladat: Nagyméretű lapon (íves-félíves karton vagy csomagolópapír) fessétek meg együtt olajjal a Gecsemáné-kert olajfáit (köztük az imádkozó Jézust). Száradás után a lapot fény felé tartva „üvegablakként” nézhetitek meg az alkotásokat.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 2 menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-2/

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .