14. József apaszerepben

, , Életkorok:  alsós, felsős, 
Képesség területek:  ének, zene, ritmus, mozgásos játék, ön- és társismeret, kapcsolat, nyelvi feladat, játék, 
Szervezési formák:  hittanóra, csendesnap, családi alkalmak, 
Tudomány területek:  művészetek, módszertani segédanyag, 
Multimédia:  digitális oktató anyag, 
  • Alapige: József és az apai szerep; Menekülés Egyiptomba: Máté 1,18–25; 2,13–15
  • Intelligenciatípus: Zenei-ritmikus, testi-mozgásos, természeti, kapcsolati, verbális-nyelvi
  • Tevékenység: Zenehallgatás, daltanulás, éneklés; beszélgetés, mozgásos helyzetérzékelő játék; beszélgetés, tankockafeladat: tulajdonságok csoportosítása

 

Jöjj, Immánuel (Zenei-ritmikus)

Tanuljuk meg a gyerekekkel az Ó, jöjj, Ó, jöjj Immánuel… kezdetű, gregorián eredetű dalt. A videón az Újpalotai Református Missziói Egyházközség 2015-ös karácsonyi koncertjén készült felvételt hallhatjuk, és követhetjük a szöveget is.

 

 

Megtaláljuk a dal – 133. ének – kottáját és szövegét a Digitális Evangélikus Énekeskönyvben, illetve egy hangfájlt templomi feldolgozással.

 

A Veni veni Emmanuel hangfelvételén a digitális technika szólamtöbbszörözése segíti találkozásunkat az Immánuel-próféciával, érdemes megnézni, meghallgatni a felvételt.

Kép forrása

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Távol és közel menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .