• Alapige: József és az apai szerep; Menekülés Egyiptomba: Máté 1,18–25; 2,13–15
  • Intelligenciatípus: Zenei-ritmikus, testi-mozgásos, természeti, kapcsolati, verbális-nyelvi
  • Tevékenység: Zenehallgatás, daltanulás, éneklés; beszélgetés, mozgásos helyzetérzékelő játék; beszélgetés, tankockafeladat: tulajdonságok csoportosítása

 

Jöjj, Immánuel (Zenei-ritmikus)

Tanuljuk meg a gyerekekkel az Ó, jöjj, Ó, jöjj Immánuel… kezdetű, gregorián eredetű dalt. A videón az Újpalotai Református Missziói Egyházközség 2015-ös karácsonyi koncertjén készült felvételt hallhatjuk, és követhetjük a szöveget is.

 

 

Megtaláljuk a dal – 133. ének – kottáját és szövegét a Digitális Evangélikus Énekeskönyvben, illetve egy hangfájlt templomi feldolgozással.

 

A Veni veni Emmanuel hangfelvételén a digitális technika szólamtöbbszörözése segíti találkozásunkat az Immánuel-próféciával, érdemes megnézni, meghallgatni a felvételt.

Kép forrása

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Távol és közel menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .