Törekedj…

1Tim 6,11–16

Ez a kifejezés újra csak valami nagy erőt fejez ki. Amennyire menekülni kell az előzőektől, annyira igyekezni a következőkre! „Törekedj…” – mondja Pál, s ezzel azt hangsúlyozza, hogy abba ne hagyd addig, míg el nem éred. Soha ne add fel, soha ne csüggedj, míg meg nem valósul az életedben! Akár egy olimpiai éremért, melyért nagyon sok évet kell dolgozni.

Milyen egyszerűen meg lehet tanulni ezt a bibliai verset, és mint a vízfolyás mondani a sok jó tulajdonságot egymás után, s milyen nehéz megvalósítani! Ezért vállalják sokan csak a szavakban való keresztyénséget, mert az viszonylag könnyen megszerezhető.

M. Gandhi, indiai politikus mondta egyszer, hogy nagyon szívesen lett volna keresztyénné, ha találkozott volna egy „24 órás keresztyénnel”.

Általában azzal kezdődik, hogy évi egy hetes keresztyén valaki, aztán heti egy órás lesz, majd lassan napi 10 perces. Itt a fejlődésvonal legtöbbször megáll. Mintha a napi 1–2 óra, s a 24 óra szinte elérhetetlen lenne. De nem az! Csak törekedni kell rá! El kell kezdeni reménységgel.

Az egyik ifiben volt egy fiatalember, akinek semmi hangja nem volt. Senki sem szeretett melléülni, mert éneklés közben összevissza csúszkált a hangja. Egyszer elhatározta, hogy ő pedig kántor lesz, orgonálni akar. Volt, aki legyintett, volt, aki nevetett, ám volt olyan is, aki elkezdett vele énekelni. Más valaki leültette a harmóniumhoz, s – hallás nélkül – gyakorolni kezdte vele az egyszólamú játékot… néhány év múlva ő lett a gyülekezet kántora! Ma gyönyörű baritonja van, megnyílt a „torka” is!

© Fodorné Ablonczy Margit – Bölcsföldi András: Maradjanak szívedben, Parakletos Könyvesház, 2024

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .