grafika © Bódi Kati

Bibliai konyha

Találjatok ki ételeket, és adjatok nekik nevet a megismert ószövetségi és újszövetségi történetek alapján. A tavaly és idén megismert történetekre is gondoljatok. Szerepeljen az étel neve, a történet igehelye, és az étel rövid leírása, esetleg javasolt receptje (internetes keresés alapján).

Névötletek:

  • Ábrahám-borjúszelet (1Mózes 18,7–8)
  • Ézsau-lencse (1Mózes 25,29–34)
  • József-vegyestál (1Mózes 43,30–34)
  • Mózes pászka-szelet (2Mózes 12,39)
  • Puszta mézes-puszedli (2Mózes 16,31.35)
  • Kánaán gyümölcse (4Mózes 13,23–27)
  • Márta-aprópecsenye (Lukács 10,38–42)
  • Halas szendvics (Márk 6,41–43)
  • Irgalmas pirítós (Lukács 10,35)
  • Leányka-falatok (Márk 5,43)
  • Madárlátta, parázson sült hal (János 21,9.13)

grafika © Bódi Kati

Találjatok ki vasárnapi étrendet újszövetségi szabadsággal: amiben a mózesi törvényben tiltott állatok is helyet kaphatnak (vö. Apcsel 15,28–29).

Rendezzetek csoportbulit, amin kipróbáltok egyet-kettőt a receptek közül. Lehet köztük a mózesi törvényhez ragaszkodó és evangéliumi szabadsággal élő is.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

 

 A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 3 menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-3/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .