02-2. Nevetés ideje

, Életkorok:  felsős, 
Képesség területek:  nyelvi feladat, játék, ön- és társismeret, kapcsolat, ének, zene, ritmus, mozgásos játék, képalkotás, vizualitás, 
Szervezési formák:  hittanóra, csendesnap, ifjúsági alkalmak, 
Tudomány területek:  módszertani segédanyag, 
Multimédia:  hanganyag, kép, galéria, 
  • Bibliai történet: 1Mózes 21,1–21; Zsoltárok 126,1–3
  • Intelligenciatípus: Verbális-nyelvi, kapcsolati, önismereti, zenei-ritmikus, egzisztenciális, testi-mozgásos, vizuális-térbeli
  • Tevékenység: A nevetés árnyalatai: szógyűjtés, karakterformálás, szövegalkotás; zsoltár és dicséret, örömünnep, örvendező éneklés; nevettető és nevetést visszatartó interaktív játékok; nevető portrék megfigyelése, dekódolása; nevető karakterek ábrázolása, hangulatjel terve, mosolyálarc készítése

 

Izsák az Ábrahámnak tett ígéret és áldás örököse. Neve azt jelenti: nevető, nevetés. Ő az, akire rámosolygott Isten.

 

Nevetéspróbák (Verbális-nyelvi, kapcsolati, önismereti)

Sokféleképpen lehet nevetni, amit a nevetés szinonimái is kifejeznek. Gyűjtsünk először ilyeneket, pl.: nevetgél, röhög, röhécsel, kacag, kacarászik, vihog, vihorászik, kuncog, heherészik, hahotázik, nyerít; de szóba jöhet a mosolyog, somolyog, vigyorog, derül is.

Válasszanak a gyerekek a szinonimák közül, és képzeljék el, hogy ki és milyen helyzetben nevethetett így a történetben. Gondolhatnak a meg nem nevezett szereplőkre is Ábrahám szolgái és szolgálói, pásztorai és azok családtagjai közül. Akik bizonyára részt vettek a nagy lakomán is, amit a kis Izsák örömére rendeztek.

A választott szinonimát és szereplőt hogyan fűznék a történetbe? Meséljék el, alkossanak mondatokat. Mimikával, arckifejezéssel és hanggal is megmutathatják, hogy az illető hogyan nevetett.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Gyerekszemmel / Ősatyák és gyermekek menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .