Szépségedet a király kívánja

Eszt 4,13–14

Egy fiatal lány bekerül egy királyi palota forgatagába. Szüleit elvesztette, nagybátyja nevelte fel, s most szépségét a királynak akarják felkínálni.

Egy évig készítgetik erre az alkalomra, tejbe-vajba fürösztik. Amikor rá kerül a sor, egyszerűen járul a király elé, semmi különleges ékszert vagy festést nem visel. De kiállása, természetes szépsége megnyeri az uralkodó szívét, s őt választja. Eszter királynő lesz. Egyszer azonban az is kiderül, hogy Isten miért jutatta őt ilyen nagy méltóságra, miért engedte, hogy egy zsidó leány perzsa király felesége legyen. Az ok: meg kell mentenie népét.

Miért szép valaki, s a másik miért nem? Miért lesz valakiből királynő, a másikból pedig mosónő? Mindezek azért történnek, hogy megfelelő emberek kerülhessenek a megfelelő helyekre.

Ha elfogadod magad olyannak, amilyennek Isten megteremtett – lesz „méltó” helyed neked is. Nem érdemes sokat álmodozni, vagy valaki más helyébe képzelni magad, mert akkor csalódni fogsz. Te nem ő vagy. Ám a Te feladatod rád vár.

Ha értelmed alázatos, élő hitre jutsz. Ha az akaratod is alázatos, akkor örömmel engedelmeskedsz. Ha a szíved is alázatos, akkor Isten áldott eszköze leszel.

© Fodorné Ablonczy Margit – Bölcsföldi András: Maradjanak szívedben, Parakletos Könyvesház, 2024

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .