A romlott Sodoma

1Móz 19,1–11

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a szexuális bűnök kavalkádja korunk gyümölcse. Pedig minden korban megvoltak ezek, minden letűnt civilizáció hordozta magában ennek gyötrelmét és büntetését. Sodomában oly mértékűvé lett a vétek, hogy Isten elhatározta, elpusztítja a várost, melyben még 10 igaz sem volt! Burjánzott a férfiparáznaság, s a város lakói még az angyalokat is megkívánták. Lót leányai pedig apjukkal sem szégyelltek együtt lenni, hogy gyermekük lehessen. A város neve külön szexuális fogalommá lett: szodómia = az állatokkal való fajtalankodást jelenti. Ítéletük intő jel minden nemzedék számára: a város helyén van ma a Holt-tenger, melyben valóban semmiféle élet sincsen.

Minden bűn magában hordozza büntetését is, ha nem is azonnal. Mind rettenetesen fogjuk sajnálni és szégyellni azt, amit házasság előtt, vagy azon kívül vétettünk társunk, párunk ellen. Az ember, ha engedi, hogy teste határozza meg életvitelét, az állatok mélységéig juthat, feledve emberi méltóságát. Nem véletlen, hogy a bűnlajstromok legtöbbször a szexuális élet vétkeit ostorozzák (5Móz 27,14–26 és Róm 1,18–32).

Nagyon vigyáznunk kell, hogy el ne sodortassunk, mert szabados világunk már mindent „természetesnek” fogad el, amit Isten megtiltott! Merjünk tiszták maradni!

Sok dolog megvalósulása attól a bizalomtól függ, amellyel várjuk, reméljük és éljük.

Alfred Delp

© Fodorné Ablonczy Margit – Bölcsföldi András: Maradjanak szívedben, Parakletos Könyvesház, 2024

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .