30. Történet-szinkron

  • Történet, téma: Jósiás király: A törvénykönyv megtalálása
  • Igehely: 2Királyok 22
  • Szervezési forma: Szinkronizáló játékok

 

1. Szinkronban

A gyerekek alkossanak párokat. Minden pár találja ki, hogy melyik bibliai történetet fogja elmondani. A feladat az, hogy néhány mondatban, de minél életszerűbben mondják el a történetet. Az is lehet, hogy egy hosszabb történetet (Pl. Dávid és Saul konfliktusa) több rövidebb részre osztva adjunk ki a gyerekeknek.

A történetet úgy kell előadni, hogy a pár egyik tagja a beszélő, aki a háta mögött összekulcsolt kézzel beszél. A pár másik tagja szorosan az első háta mögé áll, a kezeit átcsúsztatja a társa könyökénél, és gesztikulálással, kézmozdulatokkal kíséri a társa beszédét.

 

2. Szinkronizálás

A gyerekek, miután megismerték Jósiás történetét, nézzék meg a tankockán látható hang nélküli rajzfilmet. Alkossanak kis csoportokat, és készítsenek szinkront a filmhez. Ne csak a mesélők és a szereplők szólaljanak meg, hanem hanghatásokkal, zajokkal is kísérjék a képeket. Diktafonnal akár fel is vehetik, és a film alá játszhatják, amikor bemutatják az alkotásukat.

A tankocka elérhető itt: Jósiás király

A film és kép forrása

 

 

A bejegyzés megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, a „Gyerekek a Bibliában” c. sorozatban: https://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .