Nyári ábécéHitoktatói kincsestár bibliai témákra

A Nyári ábécé a nyári időszakhoz, vakációhoz kapcsolódó kincsestár, amely a magyar ábécé kezdőbetűivel egy-egy bibliai kulcsszó, fogalom köré építi gondolatait, feladatait, játékötleteit. Több korosztály (óvodás, alsós, felsős, ifis) számára alkalmazható, akár vegyes életkori csoportokban is. Különösen táborok szervezésére, szünidei időtöltés szervezéséhez ajánljuk. A kiadvány végén a témákra épülő társasjáték található kérdéskártya-, feladatkártya és képkártya-melléklettel. A KateTeka segédkönyvek sorozatában már megjelent Adventi ábécé c. kiadványunkkal együtt komplex feladat- és ötlettárként használható egész évben.

Megvásárolható a keresztény könyvesboltokban, vagy megrendelhető itt a web-boltunkban.

Témakör: Pünkösd utáni gyülekezet – a gyülekezetépítés feladatai – közösségi élet és feladatok

Időszak, időtartam: Május utolsó, június első hete (május 28. – június 3.)

Téma: Szabadok vagytok? – csoportjáték – összefoglalás

Bibliai történet: Szabadok közt – élet a szabadító Istennel – János 8,31–32.35–36

 

Kép forrása

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

 

A tanmenetet és óraterveket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 3 menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-3/

Maradjanak szívedbenFodorné Ablonczy Margit – Bölcsföldi András

ifjúsági áhítatoskönyv

A mai tizenévesek olyan értékválságban élnek, melynek alapja a fogyasztói kultúra, az értékek devalválódása és relativizálódása. Elemi etikai problémákkal küszködnek, s kérdéseikre őszintén keresik a megfelelő válaszokat. Kiáltó szükséglet, hogy fiataljainknak segítséget tudjunk nyújtani problémáik megoldásában.

A szerzők – tapasztalt ifjúsági lelkipásztorok – olyan hiánypótló ifjúsági áhítatoskönyvet írtak, amely ezekre a kérdésekre keresi a biblikus választ a Tízparancsolat alapján. Koncepciójuk szerint minden egyes parancsolatot egy hónapig tárgyalnak, a fennmaradó két hónap témája pedig a Nagy parancsolat.

A rövid igemagyarázatok közérthetőek, világosak, lényegre törőek, a mai tizenévesek nyelvén íródtak. Mindennapra jut egy-egy útravaló üzenet a fiatalok számára, idézettel, mottóval zárva a napi tanítást, az olvasók szívébe írva Isten üzenetét.

Jelen kötet immár a negyedik, javított és aktualizált kiadás, mely új borítóval jelenik meg.