Így szól hozzám a Biblia pályázatA Parakletos Könyvesház pályázatot hirdet, melynek keretében missziós szervezetek, egyházak, intézmények, alapítványok kaphatnak ingyenesen szétosztható gyermekkönyveket.

Elsősorban olyan pályázókat várunk, akik az alábbi célcsoportok között végeznek egyházi vagy missziós szolgálatot: hátrányos helyzetűek, roma gyerekek és családok, gyermekotthonok, utcai, lakótelepi misszió, értelmileg sérült és fogyatékkal élő gyerekek.


Részletes pályázati kiírás itt letölthető.

Pályázati adatlap itt letölthető.

Sátor-ovifejlesztő memóriajáték 4 éves kortól

 

Újabb memóriajáték jelent meg Kelemen Czakó Rita kedves rajzaival. A Sátor-oviban egy pásztorcsalád lakik, a Biblia korából. Akkoriban a gyerekek a sátor körül játszottak, a felnőttek és az állatok mellett élték napjaikat. Így a sátor és család jelentette számukra az óvodát. A testvérek és az állatok pedig a társakat, barátokat. S ne feledkezzünk meg a „fejlesztő környezetről” sem, arról a tárgyi és természeti környezetről, amely körülvette őket. Így a Sátor-ovi igazi kirándulás a bibliai kor kisgyerek-világába.

A képek segítenek a játékosoknak megismerni és megjegyezni azokat a tárgyakat, fogalmakat, amikkel a bibliai történetek során találkoznak, de a mai gyerekek számára már kevésbé ismertek, mint például: legeltet, vályú, parittya, kemence. Többféle párosító játék mellett a klasszikus memóriajáték szabálya szerint játszhatnak a Sátor-ovival kicsik és nagyok. Akár otthoni játéknak, akár hittanórai felhasználásra kiválóan alkalmas.

A játék kapható a keresztény könyvesboltokban, vagy megrendelhető a web-boltunkban.

cikcakk_2016_2_web_megjelent-376x160

„A fiúk és lányok nem jönnek mindig ki jól egymással. De vajon miért? Miben mások a fiúk és a lányok?” Nemcsak erről olvashatsz a lapszámban, hanem harcos amazonokról, autóversenyzőkről és olyan bibliai hősökről is, akikről ma is példát vehetünk. Megtudhatod, hogyan nevelték a fiúkat és a lányokat a bibliai időkben, és hogy kik állták körül Jézus keresztjét…

Forrás: https://cikcakk.hu/lapozz-bele/