Kedves regisztráló és már regisztrált felhasználónk!

Sajnos az utóbbi időben a hotmail, yahoo és más a Microsoft által üzemeltettet e-mail címekkel regisztrált felhasználóink nem kapják meg a leveleiket az oldalunkról.
Az ok, hogy a Microsoft sajnos teljes IP tartományokat nyilvánított szemetelőknek és tiltott ki a rendszeréből. Ebbe a körbe estünk bele mi is.
Az internet szolgáltató már dolgozik rajta, hogy a Microsoft vegye ki a megadott IP címeket, de ez a malom sajnos lassan őröl. (Hónapok is lehetnek.)
A megoldás: gmail vagy más megbízható e-mail címmel regisztráljanak nálunk.
Ha kell segítünk e-mail címet módosítani!

Srácok a garázs tetejénA régi grund, amiért még meghalni is érdemes volt, ma már nem létezik. Helyébe lakótelepek nőttek, a Bokák, Nemecsekek unokái, dédunokái ma már paneltömbök között élnek. Keresik a talpalatnyi helyet, ha kell, a garázs tetején, a kiutat panelvilágunk elembertelenedett útvesztőiből. Gyerekekről szól ez a kisregény, de nem elsősorban gyerekeknek. A lakótelepen felnövekvő kiskamaszok problémáit tárja elénk nagy empátiával és felelősségérzettel. Ezért azokat a fiatalokat és felnőtteket kívánja megszólítani, akik szintén felelősek a srácokért, a garázs tetején.

 

Fiúk és lányokA „Filó­faló” sorozat üde színfolt a gyerekkönyvek között. A francia író és filozófus szerzőpáros olyan kérdéseket vet fel a könyveiben, amikről a gyerekek is szeretnek filózni, de talán nincs kivel. A ”Fiúk és lányok” részben a nemek közötti különbségekről, a nemi szerepekről, fiús-­lányos dolgokról olvashatunk elgondolkodtató történeteket, vitaindító, gondolatébresztő kérdéseket. A kötet végén további ötleteket, kérdéseket találunk, amik segíthetnek a csoportos feldolgozásban is. A könyvet humoros, kicsit groteszk, képregény stílusú grafikák teszik még jobban szerethetővé. Mindenkinek ajánlom, aki szeret gondolkodni és nem ijed meg mások és saját kérdéseitől!

A könyv megvásárolható webboltunkban.

Kukac történetei a tízparancsolatrólbábjátékra épülő óvodás­kisiskolás gyermekprogram

Nem könnyű 6-­7 éves gyerekeknek hittanórát tartani. Főleg akkor nem, ha Jézus boldogmondásait szeretnénk közelebb vinni hozzájuk, ami tele van olyan elvont fogalmakkal, mint boldogság, szelídség, békesség, igazság. Pedig már ők is sokat megérthetnek ezekből, csak az ő szintjükre kell átalakítani a mondanivalót, egész konkrét, számukra is ismerős élethelyzeteket bemutatva. Ebben segít a „Kukac történetei a tízparancsolatról” c. bábos gyermekprogram, mely Jézus boldogmondásait dolgozza fel az ovisok, első osztályosok szintjén. Kukac, a locska­fecske óvodás fiú most társat is kapott a kedves és okos Zsuzska személyében, aki bizony sokszor „helyre teszi” Kukacot. A kétszereplős bábjátékszöveg mellett mindig szerepel a történet leegyszerűsített, csak Kukaccal eljátszható változata, s további feladat­ és játékötletek, témához kapcsolódó énekek.

A hitoktatói anyag és a hozzá tartozó kesztyűbábok megrendelhetőek a webboltunkban.