PásztoriskolaÉltél-e már pásztorok között? Most megteheted. Elindulhatsz Ésuával, az izraeli pásztorgazda fiával távoli legelők felé, hogy eltölts vele fél évet egy pásztorközösségben. Megértsd a pásztorlét törvényeit, s azt, hogy a legkülönb pásztor is a Jó Pásztor gondoskodására szorul.
A Pásztoriskolában a bibliai pásztor és nyája kép elevenedik meg a tizenkét éves Ésua történetén keresztül. Az események Jézus korába visznek minket, abba az időbe, amikor az Úr kiküldi tanítványait, hogy gyógyítsanak, és hirdessék Isten országa örömhírét. A történet pásztoralakjai és rabbija az ószövetségi zsidóság tipikus képviselői, akik Jézussal, illetve Jézus evangéliumával találkozva a maguk szintjén mind döntésre kényszerülnek. Így ez a „pásztoriskola” – nemcsak Ésua – valamennyi pásztor számára valódi iskolává válik, ahogyan iskolává válhat az olvasó számára is.

„Királytükör” címmel a héten új bibliai sorozat indult, amely királytörténeteket vesz végig, a megszokottól kicsit eltérő szempontok szerint, elsősorban iskolás korosztályok számára. Ez már a negyedik az idén indult Nézőpontok-sorozatok közül, s hasonlóan játékokkal, tevékenységekkel, kreatív feladatokkal segíti a témát feldolgozó hitoktatókat. A történetek exegézisét, foglalkozásba illesztését a hitoktatónak kell elvégeznie. A sorozat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, ahol az előzetes tervek mellett az aktuális terveket is nyomon lehet követni: https://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

TÉMA CÍME: A teremtett világ és az ember uralma
BIBLIAI TÖRTÉNET: Teremtés, teremtett világ (1Móz 1; Róm 1,20–21; 8,19–22)

 

Mindezek a tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

Tartalomjegyzék

5  – Bevezető

11 – Áhítatok

14 – Első nap feldolgozása – Noé története

22 – Második nap feldolgozása – Gedeon története

31 – Harmadik nap feldolgozása – Ruth története

39 – Negyedik nap feldolgozása – Dávid és Góliát története

48 – Ötödik nap feldolgozása – Dávid királysága

61 – Szülők estéje

64 – Végezetül

65 – Kézimunka minták

83 – Játékok

95 – Énekek

 

Tartalomjegyzék

5 – Bevezető

19 – Első nap

33 – Második nap

45 – Harmadik nap

57 – Negyedik nap

68 – Ötödik nap

82 – Szülők estéje feldolgozás

84 – Végezetül…

85 – Kézimunkák

90 – Sablonok

98 – Játékgyűjtemény

102 – Énekek