Pages Navigation Menu

16. Karácsonyi készülődés

Természeti, vizuális-térbeli intelligencia

 

Fűszervizsgáló

Kis tálkákban (Petri-csészékben) tegyünk a gyerekek elé különböző szemes vagy egész (és nem őrölt) fűszereket, amelyek a karácsonyi sütés-főzéskor gyakran előkerülnek, és jellegzetes szaguk, illatuk, formájuk van.
Például: csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, kömény, szerecsendió, vaníliarúd. A gyerekek behunyt szemmel szagolják meg, vegyék kézbe, esetleg meg is kóstolhatják a fűszereket.

Kitalálják-e az illat, forma vagy íz alapján, hogy milyen fűszerről van szó? És ha megnézik, úgy tudják a nevét? Ha nem ismerik, az illat-íz-forma-látvány együttes élménye könnyebben rögzíti majd a nevet.

Csillagánizs lásd a Nőklapja.hu fűszerkisokosarát

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A Sokrétű játékok sorozat adventi bejegyzéseit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű Játékok / Sokrétű ünnepek, téli ünnepkör menüpont alatt.

Hozzászólások

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..