Pages Navigation Menu

4. „Egy szív” alkotmány

TÉMA CÍME: Szívvel-lélekkel
BIBLIAI TÖRTÉNET: Az első gyülekezet (ApCsel 2,42-47; 4,32-37)

 

Szív fényekbőlAz első keresztény gyülekezetnek nem volt alkotmánya. „Egy szívvel, egy lélekkel” alkották a közösséget, mindenki tudta és tette a dolgát. Vajon mi lehet egy ilyen szívben, ahol egyetértés uralkodik? Mi alkothat egy ilyen szívközösséget?

Mindenki írjon le erről egy-két fontos gondolatot (egy cédula/gondolat). Majd olvassátok fel egymásnak a cédulákra írtakat, és beszéljétek meg a fontosságukat. Gyűjtsétek össze, és rendezzétek fontossági sorrendbe a leírt gondolatokat. (Ami lényegileg azonos, az kerülhet egymásra.) Ki kell-e még egészíteni valamivel a leírtakat? Ha igen, tegyétek meg.

Végül szerkesszetek az összegyűjtött gondolatokból egy gyülekezeti alkotmányt, ami pontokba szedve tartalmazhatja a tagok hovatartozását és lehetőségeit, jogait és kötelességeit, stb. Összeállíthatjátok a cédulákra írt gondolatokból egy kartonszívre ragasztva, de újra is lehet szerkeszteni és fogalmazni, és számítógépes szerkesztéssel megadni a végső formáját. Jó, ha egy ilyen közös alkotmány kint van a falon a gyülekezeti teremben, csoportszobában, stb. Még jobb, ha ott van mindenki szívében.

Forrás: http://www.deviantart.com/art/i-heart-bokeh-2nd-try-138550847

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.